Ivo Mechels start als nieuwe voorzitter van Gezinsbond

Op 9 december start Ivo Mechels officieel als algemeen voorzitter van de Gezinsbond. Zijn missie? Betaalbare en toegankelijke dienstverlening voor elk gezin.

Ivo Mechels, vooral bekend als voormalig woordvoerder van Testaankoop, is vandaag gestart als nieuwe algemeen voorzitter van de Gezinsbond. Ook de raad van bestuur waarmee Mechels de komende zes jaar aan de slag gaat, wordt vandaag verkozen. Mechels beëindigde eind juni zijn functie als CEO van Euroconsumers (koepel boven Testaankoop), omdat hij meer tijd wilde voor zijn gezin. Maar zijn liefde voor maatschappelijk engagement wil hij niet loslaten, integendeel. Daarom start Mechels met veel zin en vol ambitie aan dit nieuw hoofdstuk en wil hij de expertise uit zijn loopbaan inzetten voor gezinnen.

Ivo Mechels: 'Vandaag zijn gezinnen vaak een doe-het-zelf-gezin zonder de nodige tools, voorzieningen om ze daarbij te ondersteunen. De Gezinsbond kan gezinnen helpen, maar de overheid moet ook meer middelen ter beschikking stellen.'

Doe-het-zelf-gezin

De Gezinsbond komt op voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving en verdedigt de belangen van gezinnen. Dat is ook een belangrijke taak van de nieuwe voorzitter, belangenbehartiging. Voor de thema’s waarop de Gezinsbond zich toelegt – kwalitatieve en betaalbare kinderopvang, kinderbijslag, combinatie werk en gezin, klimaat, mobiliteit.. - benut hij graag zijn ervaring met politiek lobbywerk. Want volgens Mechels zijn gezinnen vandaag vaak een doe-het-zelf-gezin, zonder de nodige ondersteuning. 'Als we verwachten dat gezinnen alles zelf klaarspelen, moet de overheid er ook voor zorgen dat de essentiële diensten voor gezinnen toegankelijk, kwaliteitsvol en betaalbaar zijn', vertelt Mechels. 'Dan denk ik bijvoorbeeld aan de kinderopvang en de buitenschoolse opvang. Die zijn noodzakelijk voor ouders om te kunnen gaan werken, maar hebben ook een belangrijke sociale functie voor kinderen.' ​

Vrijwilliger in hart en nieren

Vrijwilligerswerk ligt Ivo Mechels nauw aan het hart. Al sinds eind jaren tachtig is Mechels vrijwilliger in de Wetswinkel. Hij kijkt er dan ook naar uit om te ontdekken wat er leeft bij de vele vrijwilligers in de lokale afdelingen van de Gezinsbond. 'Ik ben een mensenmens', vertelt Mechels. 'Door in dialoog te gaan met elkaar en te ontdekken wat er leeft op het terrein, haal je het beste uit je organisatie', aldus de nieuwe voorzitter van de grootste gezinsorganisatie van het land met 130.000 leden-gezinnen, 10.000 vrijwilligers en bijna 100 personeelsleden.


Lees ook: Ivo Mechels wordt nieuwe voorzitter Gezinsbond.

Over de Gezinsbond

De Gezinsbond zet zich in voor de belangen van alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Dit door activiteiten te organiseren die gezinnen bij elkaar brengen, op te komen voor de belangen van gezinnen, voordelen en kortingen trachten te bekomen voor gezinnen en gewoonweg er te zijn en te functioneren als aanspreekpunt voor gezinnen. Op die manier werkt de Gezinsbond elke dag aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving met 10.000 vrijwilligers, 100 personeelsleden en 130.000 leden-gezinnen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be