Ivo Mechels wordt nieuwe voorzitter van Gezinsbond

Op 23 september is Ivo Mechels verkozen als nieuwe algemeen voorzitter van de Gezinsbond. Na een inwerkperiode neemt hij op 9 december officieel de fakkel over van Frans Schotte.

Ivo Mechels, vooral bekend als voormalig woordvoerder van Testaankoop, is vandaag door de algemene vergadering van de Gezinsbond verkozen tot nieuwe algemeen voorzitter. Hij zal het roer overnemen van Frans Schotte, die nog tot 9 december op post blijft om Mechels wegwijs te maken.

Mechels brengt een indrukwekkende bagage ervaring en heel wat ambitie met zich mee. Naast verschillende functies bij Testaankoop, was hij de voorbije zeven jaar CEO van Euroconsumers met 1.400 medewerkers in vijf landen. Je kan Mechels ook vinden in de Odisee hogeschool, waar hij sinds 1998 het vak ‘Recht en Maatschappij’ doceert in de bacheloropleiding Gezinswetenschappen, ooit nog opgericht door de Gezinsbond. Het is dan ook niet vreemd dat hij zich wil engageren voor de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van Vlaanderen. Verder werkte Mechels 20 jaar als vrijwilliger voor de Wetswinkel. Aan affiniteit met vrijwilligerswerk dus geen gebrek. En laat dat ook een essentiële factor zijn bij de Gezinsbond met 10.000 vrijwilligers.

Ivo Mechels: ‘We zijn jarenlang lid geweest van de Gezinsbond toen mijn twee kinderen jong waren en ik ben recent opnieuw aangesloten als fiere opa van vier kleinkinderen. Intussen ben ik gesprekken opgestart met mensen van binnen en buiten de organisatie en ben ik me volop aan het inlezen. ​ Het bestuur van de Gezinsbond is in handen van vrijwilligers die heel wat interne ervaring meebrengen, maar ik kijk ook uit naar wat er leeft bij de talloze vrijwilligers op het terrein. Van mijn kant hoop ik dat alles te kunnen aanvullen met mijn eigen expertise en ervaring, maar ook met mijn gedrevenheid, om op die manier samen antwoorden te zoeken op de uitdagingen waar gezinnen in Vlaanderen en Brussel voor staan.’

Ivo Mechels werd verkozen door de nieuw samengestelde algemene vergadering van de Gezinsbond. Die bestaat uit 78 leden uit 30 regio’s: 41 vrouwen en 37 mannen, 36 leden die er ook al bij waren in de vorige algemene vergadering en 42 nieuwkomers, 21 leden die op het moment van hun verkiezing jonger waren dan 40 jaar.

Over de Gezinsbond

De Gezinsbond zet zich in voor de belangen van alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Dit door activiteiten te organiseren die gezinnen bij elkaar brengen, op te komen voor de belangen van gezinnen, voordelen en kortingen trachten te bekomen voor gezinnen en gewoonweg er te zijn en te functioneren als aanspreekpunt voor gezinnen. Op die manier werkt de Gezinsbond elke dag aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving met 10.000 vrijwilligers, 100 personeelsleden en ruim 130.000 leden-gezinnen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be