Boek en theatervoorstelling maken korte metten met taboes rond tieners en seks

Officiële boekvoorstelling 'Digitaal Ontmaagd' en theatervoorstelling 'Achter de schermen' op 6 december in de Kopergietery in Gent

Met pubers over seks praten: niet simpel. Als moeder of vader wil je eigenlijk niet weten dat je kinderen het doen, en vice versa. En wat moet je hen nog vertellen? Ze vinden toch alles online? Een nieuw boek van Sarah Van Gysegem en een kersverse theatervoorstelling van het gezelschap O'Kontreir (met Frank Van Erum en Michèle Even) zetten ouders op weg om korte metten te maken met taboes. Het boek en de theatervoorstelling worden donderdag 6 december voorgesteld in de Kopergietery in Gent.

'Digitaal Ontmaagd' – Sarah Van Gysegem

Na haar eerste boek Typisch Tieners schrijft Sarah Van Gysegem (redacteur opvoedingsondersteuning bij de Gezinsbond) in haar nieuwe boek over seksuele opvoeding. Het boek werd uitgegeven bij Uitgeverij Van Halewyck en is al beschikbaar in de boekhandel.

"Veel ouders voelen het schaamrood al naar de wangen stijgen bij de gedachte aan gênante gesprekken over seks, zijn bang om zich bloot te geven of vinden sexting een ver-van-hun-bedshow. In mijn nieuwe boek zet ik ouders met concrete voorbeelden en praktische tips op weg en maak ik korte metten met taboes. Want eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Wat je vroeger stiekem in de fietsenstalling deed, gebeurt nu gewoon grotendeels online. Seks is seks en pubers blijven pubers. Ook in digitale tijden dus", zegt Sarah Van Gysegem.

'Achter de schermen' – O'Kontreir

In de splinternieuwe theatervoorstelling 'Achter de schermen' vormen licht uitvergrote, humoristische sketches de aanleiding om ideeën uit te wisselen. De acteurs reiken een aantal tips & tricks aan en laten deelnemers ook aan het woord: hoe zou jij dit aanpakken? De voorstelling is een productie van Theater O'Kontreir met o.a. acteurs Frank Van Erum en Michèle Even en zal vanaf 2019 door lokale afdelingen van de Gezinsbond worden georganiseerd. Zo is er al een voorstelling ingepland op vrijdagavond 17 mei 2019 in Vorselaar.

“Theater is een ideaal middel om mensen een spiegel voor te houden. Door op een humoristische maar herkenbare manier te tonen hoe het tussen pubers en hun ouders fout kan lopen, komen mensen spontaan op ideeën over hoe het wel kan en ontstaat er een boeiende uitwisseling”, aldus regisseur Mattias De Paep.

Praktische informatie

Verloop van de avond:

  • 20u: verwelkoming
  • 20u15: voorstelling boek Digitaal Ontmaagd – Sarah Van Gysegem
  • 21u: voorstelling theatervoorstelling Achter de Schermen – O'Kontreir
  • 21u45: boekenverkoop

Datum & locatie:

  • Datum: 6 december 2018
  • Locatie: Kopergietery, Blekerijstraat 50 in Gent

Beeldmateriaal en interviews:
U kan de boekvoorstelling en de première van de theatervoorstelling uitgebreid in beeld brengen. Achteraf kan u interviews afnemen met Sarah Van Gysegem (Digitaal Ontmaagd) en de regisseur en acteurs van O'Kontreir (Achter de Schermen).

Aanwezigheid bevestigen:

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Kurt Jacobs via 0478 36 54 73 of kurt.jacobs@gezinsbond.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be