Nieuw boek "Digitaal ontmaagd" verschijnt op 24 november

Gids seksuele opvoeding voor ouders en opvoeders

Met pubers over seks praten: niet simpel. Als moeder of vader wil je eigenlijk niet weten dat je kinderen het doen, en vice versa. En wat moet je hen nog vertellen? Ze vinden toch alles online? Het nieuwe boek Digitaal Ontmaagd van Sarah Van Gysegem zet ouders met voorbeelden en tips op weg om korte metten te maken met taboes. Het boek verschijnt op 24 november en wordt op 6 december voorgesteld in de Kopergietery in Gent.

Via smartphones hebben pubers de wereld in hun achterzak. Een wereld propvol porno en info. Tieners gaan online op zoek naar weetjes en standjes, naar liefde en liefjes. Het is dan aan de ouders om hen te begeleiden in die digitale jungle en te praten over wat ze daar zoal kunnen zien.

Veel ouders voelen het schaamrood al naar de wangen stijgen bij de gedachte aan gênante gesprekken over seks, zijn bang om zich bloot te geven of vinden sexting een ver-van-hun-bedshow. Digitaal ontmaagd biedt raad: het zet ouders met concrete voorbeelden en praktische tips een heel eind op weg en maakt korte metten met taboes. Zo kunnen ouders met een gerust hart tieners hun weg laten zoeken op het pad van liefde en seks. IRL én digitaal.

Digitaal Ontmaagd kwam tot stand met de hulp van Child Focus, Sensoa en Pimento. Het volledige aanbod over mediawijs opvoeden van Gezinsbond vind je op het online platform www.veiligonline.be.

Sarah Van Gysegem werkt sinds 2001 als redacteur opvoedingsondersteuning bij de Gezinsbond. Ze schrijft daar voornamelijk voor het tijdschrift BOTsing, een blad voor ouders van tieners, en maakte van de puberteit haar specialiteit. In 2016 verscheen haar boek Typisch Tieners, boordevol praktische tips om het hoofd koel te houden tijdens de woelige puberjaren van je kroost. Sarah is mama van drie, over wie twee volbloedtieners.

Op donderdag 6 december om 19u30 wordt Digitaal Ontmaagd voorgesteld in de Kopergietery in Gent.

ISBN 978 94 6131 854-1 - Prijs 21,99 euro
Paperback - 200 bladzijden

Contacteer ons
Kurt Jacobs PR coördinator, Gezinsbond
Lise Van Dessel Pers en promotie, Van Halewyck
Kurt Jacobs PR coördinator, Gezinsbond
Lise Van Dessel Pers en promotie, Van Halewyck
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen  van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van 12.500 vrijwilligers en 140 personeelsleden. 220.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Meer informatie: www.gezinsbond.be


De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel