Nieuw boek "Digitaal ontmaagd" verschijnt op 24 november

Gids seksuele opvoeding voor ouders en opvoeders

Met pubers over seks praten: niet simpel. Als moeder of vader wil je eigenlijk niet weten dat je kinderen het doen, en vice versa. En wat moet je hen nog vertellen? Ze vinden toch alles online? Het nieuwe boek Digitaal Ontmaagd van Sarah Van Gysegem zet ouders met voorbeelden en tips op weg om korte metten te maken met taboes. Het boek verschijnt op 24 november en wordt op 6 december voorgesteld in de Kopergietery in Gent.

Via smartphones hebben pubers de wereld in hun achterzak. Een wereld propvol porno en info. Tieners gaan online op zoek naar weetjes en standjes, naar liefde en liefjes. Het is dan aan de ouders om hen te begeleiden in die digitale jungle en te praten over wat ze daar zoal kunnen zien.

Veel ouders voelen het schaamrood al naar de wangen stijgen bij de gedachte aan gênante gesprekken over seks, zijn bang om zich bloot te geven of vinden sexting een ver-van-hun-bedshow. Digitaal ontmaagd biedt raad: het zet ouders met concrete voorbeelden en praktische tips een heel eind op weg en maakt korte metten met taboes. Zo kunnen ouders met een gerust hart tieners hun weg laten zoeken op het pad van liefde en seks. IRL én digitaal.

Digitaal Ontmaagd kwam tot stand met de hulp van Child Focus, Sensoa en Pimento. Het volledige aanbod over mediawijs opvoeden van Gezinsbond vind je op het online platform www.veiligonline.be.

Sarah Van Gysegem werkt sinds 2001 als redacteur opvoedingsondersteuning bij de Gezinsbond. Ze schrijft daar voornamelijk voor het tijdschrift BOTsing, een blad voor ouders van tieners, en maakte van de puberteit haar specialiteit. In 2016 verscheen haar boek Typisch Tieners, boordevol praktische tips om het hoofd koel te houden tijdens de woelige puberjaren van je kroost. Sarah is mama van drie, over wie twee volbloedtieners.

Op donderdag 6 december om 19u30 wordt Digitaal Ontmaagd voorgesteld in de Kopergietery in Gent.

ISBN 978 94 6131 854-1 - Prijs 21,99 euro
Paperback - 200 bladzijden

Kurt Jacobs

PR coördinator, Gezinsbond

Lise Van Dessel

Pers en promotie, Van Halewyck

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be