10.000 handtekeningen voor petitie verlofstelsel voor thuiswerkende ouders

Gezinsbond en Ligue des Familles hopen dat de vele handtekeningen en de verontrustende signalen een concreet resultaat opleveren

De petitie van de Gezinsbond en Ligue des Familles heeft na 4 dagen de kaap van 10.000 handtekeningen gehaald. Met de petitie vragen de gezinsorganisaties een speciaal verlofstelsel voor thuiswerkende ouders met jonge kinderen (werknemers, ambtenaren, zelfstandigen…). Met de handtekeningen en de vele verontrustende signalen van thuiswerkende ouders hopen de Gezinsbond en Ligue des Familles dat er snel een concreet resultaat op tafel komt.

“De emmer zal binnenkort overlopen”

Veel ouders met jonge kinderen hebben het op dit moment bijzonder moeilijk om (thuis)werk te combineren met de zorg voor hun kinderen. Dat blijkt uit de vele signalen die de Gezinsbond en Ligue des Familles ontvangen van bezorgde ouders. Beide gezinsorganisaties vragen daarom een oplossing in de vorm van een tijdelijk (ook deeltijds op te nemen) verlofstelsel voor ouders met kinderen onder de 12 jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte. De vraag voor deze speciale regeling is een tijdje geleden al gesteld aan Federaal minister van Werk minister Muylle. Voorlopig kregen de gezinsorganisaties nog geen feedback. Om hun vraag te ondersteunen, lanceerden de gezinsorganisaties vorige vrijdag een online petitie.

“Ouders doen al bijna 3 weken al het mogelijke om alle balletjes in de lucht te houden, maar door de verlenging van de lockdownmaatregelen zal de situatie in veel gezinnen onhoudbaar worden. Als scholen na de paasvakantie niet heropenen, zal er ook nieuwe leerstof moeten aangeleerd worden. De combinatie thuiswerk en de zorg voor jonge kinderen is voor veel ouders nu al een onhaalbare situatie. Als daar nog nieuwe leerstof bijkomt, kan dat de emmer doen overlopen. Er moet dus zeker een oplossing komen in de vorm van een tijdelijk verlofstelsel voor ouders met kinderen onder de 12 jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte", zeggen de Gezinsbond en Ligue des Familles.

- Einde persbericht -

Veel getuigenissen

Veel ouders voegen een korte getuigenis toe om hun situatie en de noodzaak van deze actie te illustreren. Alle getuigenissen zijn terug te vinden op deze link.

Vorige persberichten over deze actie

Christophe Cocu

Algemeen directeur, Ligue des Familles

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be