Zomerzoektochten Gezinssport Vlaanderen laten gezinnen gezond bewegen in Herentals.

Het wordt druk deze zomer in Herentals, want van 1 juli tot en met 30 september strijkt de 21ste editie van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, neer. Die leidt te voet, op de fiets of met de wandelgps langs de culturele hoogtepunten en verborgen parels van Herentals.

Na meer dan 20 jaar is het succes van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen geen geheim meer: verrassende vragen langs een lusvormig parcours laten je de streek met andere ogen bekijken, met leuke extraatjes voor bezienswaardigheden én een prachtige prijzenpot.

“Onze zomerzoektochten van juli tot en met september zijn intussen een vaste waarde geworden. We proberen om het hele jaar door mensen - jong en oud - samen te brengen en te doen bewegen, ook in de zomer. De zomerzoektochten bieden de ideale formule om op een aangename en ontspannende manier een stukje Vlaanderen te verkennen,” legt Guido Benaets, Verantwoordelijke evenementen Gezinssport Vlaanderen, uit. Ook de prijzenpot is een extra motivatie om deel te nemen: naast cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, kwaliteitsvolle slaapzakken, zijn er weekendarran­gementen en andere mooie naturaprijzen.

Wandel- en fietsplezier voor jong en oud

“Onze zomerzoektocht is er dus één op maat van kinderen en volwassenen. We stippelden vier zoektochten uit: een wandelzoektocht van 5 km, een aparte zoektocht voor de kinderen (5 km), een fietszoektocht (30 km) en een geocachezoektocht. Bij de wandelzoektocht kan je aan de hand van boeiende vragen de mooiste bezienswaardigheden van Herentals leren ontdekken. Speciaal voor de kinderen stippelden we een aparte zoektocht uit waarin superhelden hun opwachting maken. Het volgt hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht, maar met aangepaste vragen en (doe-)opdrachtjes.”


“Voor de fietsliefhebbers hebben we een parcours van 30 km uitgestippeld. Deze route voert je langs adembenemende natuurlandschappen. De fietszoektocht verloopt volledig over het fietsroutenetwerk. En voor wie graag met GPS en coördinaten aan de slag gaat, hebben we een specifieke geocachezoektocht uitgewerkt.”

Kansen voor toerisme
Schepen van Toerisme, Stefaan Verraedt, kijkt vol verwachting uit naar de start van de zomerzoektochten: “Deze zoektochten zijn een uitgelezen kans om de verborgen parels in onze prachtige stad te ontdekken. Herentals heeft immers heel wat te bieden. In het centrum liggen de bezienswaardigheden op een zakdoek bijeen: de Lakenhal, het belfort, de twee stadspoorten, het Begijnhof, ... Ook de prachtige bossen van de Kempense Heuvelrug, de vallei van de Kleine Nete en het Netepark aan de rand zijn een trekpleister”.

Praktische informatie

 • Verkooppunt: Dienst cultuur en toerisme Herentals, Grote Markt 35, 2200 Herentals (openingsuren: ma: gesloten; di-vr: van 9-12.00 u. en van 13.30-16.00 u.; za en zon: 10-14 u.), vanaf 1 september: zo & ma: gesloten

Recreatiedomein Netepark (ligt op 1,8 km van de Grote Markt), Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals - openingsuren: zo & ma: 8 u-17 u.

 • Vertrekplaats:
  Dienst cultuur en toerisme Herentals, Grote Markt 35, 2200 Herentals
 • Deelnameprijs:
  • € 15,00 per gezin
  • € 10,00 per gezin voor leden Gezinsbond en leden Gezinssport Vlaanderen
  • gratis voor 'Op Weg'-leden
  • De kinderzoektocht is gratis bij aankoop van een pakket
  • Je ontvangt naast het zoektochtenboekje (kinderzoektocht: 1 exemplaar/kind), een brochure met stadsplan en leuke gadgets.

Meer informatie
Website: www.gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten

Perscontact

Guido Benaets
0477/36 08 01
guido.benaets@gezinsbond.be

 

Over Gezinssport Vlaanderen

Gezinssport Vlaanderen is sinds 1976 een erkende en gesubsidieerde multisportfederatie.

Als sportdienst van de Gezinsbond is Gezinssport Vlaanderen actief op het vlak van clubwerking, actieve vakanties en nationale sportdagen. Ons doel is gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. De sportbeoefenaars beogen een aangename en gezonde vrijetijdsbesteding in een sociale omgeving. Gekende en minder gekende sporten moeten kunnen beoefend worden op recreatief niveau. Vandaag is Gezinssport Vlaanderen uitgegroeid tot één van de grootste multisportfederaties in Vlaanderen, die bovendien erkend is door Sport Vlaanderen.

 

De zomerzoektochten ‘Herentals gezien? Herentals gevonden!’ zijn een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Herentals. Met de steun van de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, Hidrodoe, SeatoSummit, de Nationale Loterij en Sport Vlaanderen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be