Wandelwensen-actie brengt buurt in beweging

Sport Vlaanderen, Gezinssport Vlaanderen, Sporta-federatie, S-sport/Recreas en Wandelsport Vlaanderen lanceren de actie ‘Wandelwensen’ om in beweging te blijven én warmte te geven tijdens de eindejaarsperiode

De eindejaarsperiode zal er dit jaar anders uitzien. Gezellig samenzijn met familie, buren en vrienden moeten we nog even uitstellen. Om toch wat verbondenheid te creëren tussen verschillende ‘bubbels’ en tegelijkertijd mensen te motiveren om voldoende te bewegen lanceert Sport Vlaanderen samen met Gezinssport Vlaanderen, Sporta-federatie, S-sport-Recreas en Wandelsport Vlaanderen, de actie ‘Wandelwensen’. Wandelwensen is het posten van een kaartje met een wens of compliment bij iemand uit jouw buurt tijdens een wandeling.

Bewegen…

Om gezinnen extra te motiveren om ook in winterweer toch die wandelschoenen en dikke jas aan te trekken, bedachten we samen met onze partners de actie Wandelwensen. De actie koppelt wandelen met het overbrengen van wensen aan familie, vrienden, buren of onbekenden. Ook in deze koude en donkere dagen is het namelijk belangrijk om toch naar buiten te trekken en voldoende te bewegen. Dat bevordert niet alleen de fysieke, maar ook de mentale gezondheid.

“Hoewel heel wat mensen aan het wandelen zijn geslagen tijdens deze periode, houdt corona ons meer dan ons lief is in ons kot. Het is al aangetoond dat we daardoor veel meer en dus te lang stilzitten. Met dit wandelwensinitiatief motiveren we iedereen om op pad te gaan – te voet, met de fiets of de step –, en een frisse neus te halen.”, zegt Nelis Van Cappellen, medewerker bij Sport Vlaanderen.

…en verbinden

De eindejaarsperiode zal er dit jaar toch wat anders uitzien. Geen grote feesten met de hele familie of met vrienden, wel met de eigen bubbel. “Ook daarom lanceren we Wandelwensen. We willen gezinnen motiveren om hun warme wensen te verspreiden. Je steekt ze tijdens het wandelen bij je buren, familie of vrienden in de bus.  Of waarom niet bij iemand die je niet kent? Bijvoorbeeld bij het huis dat je na 2.000 stappen hebt bereikt, of geef eens een complimentje aan het mooist versierde huis in jouw straat? We willen vooral ‘verbondenheid’ creëren”, legt Nelis uit.

Op de website van Sport Vlaanderen kan je de wandelwenskaarten downloaden. Op elke wenskaart staat een winterse tekening die je kan inkleuren, beschilderen of versieren. Op de achterzijde kan je een compliment of wens kwijt. Elke kaart is voorzien van een gaatje bovenaan. Zo kan de ontvanger het thuis ook ophangen.

- einde persbericht -

Over de initiatiefnemers

Gezinssport Vlaanderen

Gezinssport Vlaanderen is een erkende en gesubsidieerde multisportfederatie en de sportdienst van de Gezinsbond. Ze wil gezinnen gezond doen bewegen door het ondersteunen van haar sportclubs, het organiseren van actieve vakanties en het ontwikkelen van laagdrempelige beweegactiviteiten.

Wandelsport Vlaanderen

Wandelsport Vlaanderen vzw is een unisportfederatie, die de georganiseerde wandelsport in Vlaanderen beheert en promoot. Wandelsport Vlaanderen vzw groepeert maar liefst 350 aangesloten wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden. Zij staat jaarlijks met haar aangesloten clubs garant voor ruim 2000 organisaties, waaraan meer dan 1.500.000 enthousiaste wandelaars deelnemen. Join the hiking family: www.wandelsportvlaanderen.be

Sporta

Sporta-federatie begeleidt, informeert en ondersteunt recreatieve sportclubs in Vlaanderen. Ze organiseert een sportief aanbod in heel wat verschillende sporttakken en zet in op multisport. Bijkomend heeft Sporta een ruim aanbod van sport- en vakantiekampen.

S-Sport - Recreapas

S-Sport // Recreas wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten brengen in clubverband. We ondersteunen meer dan 300 sportclubs in Vlaanderen. Onze sportclubondersteuners helpen sportclubs van A-Z. In iedere provincie staan onze medewerkers paraat.

Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid, en heeft een duidelijke missie: het wil iedereen in Vlaanderen zoveel mogelijk kansen bieden om hun hele leven lang te sporten en te bewegen. Sport Vlaanderen doet dit door het sport- en beweegaanbod in Vlaanderen zo kwaliteitsvol en zo toegankelijk mogelijk te maken op maat van iedereen.

Wout Stevens

Coördinator, Gezinssport Vlaanderen

Nelis Van Cappellen

Perscontact, Sport Vlaanderen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be