Wandelen en gamen gaan hand in hand

Gezinssport Vlaanderen treedt met Familie Fit app in de voetsporen van Pokémon Go

Hoe laat je mensen laagdrempelig bewegen? De toekomst ligt bij wat je nu vaak aan je zetel gekluisterd houdt: games. Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, gelooft dat augmented reality een manier kan zijn om iedereen in beweging te zetten. Met de lancering van de Familie Fit app biedt Gezinssport Vlaanderen een ideale mix van wandelen, gaming en technologie om gezinnen uit hun zetel te krijgen.

Extra laag beleving, extra motivatie

Wandelen is één van de meest laagdrempelige sporten. Je hebt er geen specifiek materiaal voor nodig, en iedereen kan het. Toch merken we dat wandelen niet altijd de meest populaire beweegvorm is voor kinderen. “Om een antwoord te bieden op de ‘Is ’t nog ver?’-opmerkingen van de kinderen zijn we op zoek gegaan naar een speelse invulling van de gezinswandeling, met een extra laag beleving.”, zegt Liesbeth Uyttersprot, verantwoordelijke laagdrempelig sporten bij Gezinssport Vlaanderen.

“Met onze Familie Fit app krijgen gezinnen tijdens de wandeling, via de smartphone, om de zoveel meter een opdracht in augmented reality (AR): de echte wereld wordt getoond, verrijkt met virtuele figuren. De toevoeging van een spannende verhaallijn en AR opdrachten tijdens de wandeling maakt het voor de kinderen plezant om mee(r) te wandelen. Het prikkelt hun fantasie en maakt van de wandeling een heuse belevenis.”

Op riddertocht in 11 Vlaamse gemeenten

Deze zomer, van 1 juli t.e.m. 30 september, kan je in 11 steden terecht voor een riddertocht in augmented reality. Gezinssport Vlaanderen is te gast in De Panne, Glabbeek, Ham, Hamont-Achel, Ieper, Kortrijk, Kruibeke, Maldegem, Putte (Mechelen), Schelle en Zonnebeke.

“In elk van deze steden kan je een route van 3 à 4 kilometer wandelen, met onderweg 8 ridderopdrachten. Bij elke opdracht train je jouw draak om samen deel te nemen aan het Grote Drakentornooi. Tijdens de wandeling leer je jouw draak vliegen en vuurspuwen en moet je ontsnappen aan de hongerige gieren. Op het einde van de wandeling neem je het op tegen de Drakenkampioen van de stad.”, vertelt Liesbeth Uyttersprot.

De deelnemende gemeenten zien een grote meerwaarde in wandelen in augmented reality om hun inwoners én toeristen te bereiken.

‘Ouders, grootouders en kinderen samen onze mooie gemeente laten ontdekken op een actieve en speelse manier is een heel leuk initiatief. Een fijne tijdsbesteding ook, voor wie hier op vakantie is alsook voor onze eigen inwoners-gezinnen. Als schepen van zowel sport, jeugd en toerisme kan ik dit enkel toejuichen.’, vult Stephane Buyens aan, schepen in De Panne.

In de voetsporen van Pokémon Go

In de zomer van 2016 stonden jongeren wereldwijd massaal op uit hun zetel om buiten in groep te gaan wandelen. Wat hen tot die waanzin dreef? Pokémon Go, een AR reality spel dat jongeren op gigantische schaal in beweging kreeg.

“Gezinssport Vlaanderen treedt met haar Familie Fit app in de voetsporen van Pokémon Go. De definitieve app zal klaar zijn tegen het voorjaar van 2024. Naast organisaties en gemeenten zal de app ook gezinnen de mogelijkheid bieden om hun eigen wandelingen om te toveren in een heuse AR belevingstocht.”, zegt Liesbeth Uyttersprot. ​


Meer informatie

Ga naar onze websitewww.familiefit.be, bekijk onze video of download onze beelden.

De app is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar oud.

App (gratis te downloaden)

Downloaden in Google Play

Downloaden in de App Store

Perscontact

Liesbeth Uyttersprot
liesbeth.uyttersprot@gezinsbond.be

0498/44 33 17

Over Gezinssport Vlaanderen ​
Als sportdienst van de Gezinsbond is Gezinssport Vlaanderen actief op het vlak van clubwerking, actieve vakanties en nationale sportdagen. Ons doel is gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be