"Versoepelingen en maatregelen voor àlle gezinnen"

Vrijdag komt het overlegcomité terug samen over de versoepelingen vanaf 9 juni, de Gezinsbond vraagt concrete aanbevelingen die rekening houden met de diversiteit van gezinnen

De coronacijfers blijven in de juiste richting evolueren en dus zullen de geplande versoepelingen van 9 juni kunnen doorgaan. Het ziet er zelfs naar uit dat bepaalde socialeafstandsregels dan ook al zullen verdwijnen. De Gezinsbond herhaalt daarom nog eens zijn vraag naar duidelijke richtlijnen die rekening houden met de diversiteit van gezinnen. "Er zijn blijkbaar een hele resem aanbevelingen op komst voor burgers. We zijn blij met die houvast voor gezinnen en families. We hopen dat de maatregelen of versoepelingen voldoende rekening houden met de diversiteit van gezinnen. Alle gezinnen moeten er mee aan de slag kunnen gaan", zegt de Gezinsbond.

"Maatregelen of versoepelingen moeten rekening houden met de diversiteit van gezinnen: kleine en grote gezinnen, meerdere generaties onder één dak, al dan niet (volledig) gevaccineerde gezinsleden, families met risicopatiënten, gezinnen zonder eigen tuin of grote leefruimte…. Gezinnen zijn vragende partij voor duidelijke regels voor hun sociale en familiale contacten binnen- en buitenshuis. Dat moeten concrete handvaten zijn waarmee gezinnen zelf aan de slag kunnen. De meeste gezinnen toonden zich tijdens de voorbije periode zeer verantwoordelijk. Geef hen de kans om dat ook te blijven doen”, aldus Paolo De Francesco, diensthoofd van de studiedienst.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be