Veilig Online gaat internationaal

De Gezinsbond en partners lanceren het Europees SafeOnline Prototype. De tool helpt organisaties in verschillende landen die ouders willen ondersteunen bij de media-opvoeding van hun kinderen.

De digitale wereld evolueert razendsnel en maakt deel uit van ons dagelijks leven. Maar is hij ook veilig? Ouders zitten met vragen en bezorgdheden rond het socialemediagebruik van hun kind. Veilig Online, een initiatief van de Gezinsbond en Child Focus, biedt een antwoord op die vragen en bezorgdheden aan de hand van vormingen. Het succes ervan toont aan hoe belangrijk het is om ouders hierin te ondersteunen. De Europese partners van het Europese SafeOnline-project lanceren daarom het SafeOnline Prototype: een toolbox met kant-en-klare tools voor Europese organisaties die ouders willen ondersteunen om de online veiligheid van hun kinderen te verbeteren.

Succesformule Veilig Online

Veilig Online bestaat nu al vijftien jaar en is toch actueler dan ooit. De digitale wereld staat niet stil. Hoe ga je om met de vele evoluties in je online leefwereld en die van je kinderen? Wat met privacy online? En hoe praat je hierover met je gezin? Het zijn en blijven belangrijke thema's. Dit jaar organiseren we al 190 Veilig Online vormingen. De vormingen gaan telkens dieper in op een specifiek thema. Zo staan er nu nog vormingen over o.a. cyberpesten, online relaties en seksualiteit maar ook over digipeuters en -kleuters op de planning. Via veiligonline.be/vorminginjebuurt kan je makkelijk een vorming terugvinden.

SafeOnline Prototype: toolkit
SafeOnline Prototype: toolkit

Niet alleen Belgische ouders zitten met die digitale vragen. Over heel Europa kunnen ouders media-ondersteuning gebruiken. Daarom wordt in kader van het European SafeOnline Initiative het vormingsaanbod opgeschaald naar Europees niveau. Om die opschaling te vergemakkelijken werd er zelfs een Prototype ontwikkeld. Andere organisaties kunnen dan aan de hand van die toolbox zelf een vormingsinitiatief ontwikkelen. 'Door onze kennis te delen, moeten andere landen niet meer van nul beginnen. We hopen dat we zo bijdragen aan een veiligere onlinewereld', vertelt Astrid van Roy, teamleider gezinsondersteuning van de Gezinsbond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be