Veilig Online gaat Europees

Griekenland, Cyprus, Bulgarije en Roemenië gaan binnenkort met Veilig Online aan de slag

‘Veilig Online’, een gemeenschappelijk initiatief van de Gezinsbond en Child Focus, krijgt binnen het kader van een Eramus+ project navolging in Europa. Zo zullen Griekenland, Cyprus, Bulgarije en Roemenië met het platform aan de slag gaan. Ook in Franstalig België zullen de vormingsmodules van Veilig Online voortaan worden gebruikt. Donderdag 30 en vrijdag 31 januari zitten alle delegaties met de Gezinsbond en Child Focus rond tafel. Het hele traject duurt bijna 3 jaar en wordt afgesloten met een congres.

Zelfde aanpak, andere inhoud

Griekenland, Cyprus, Bulgarije en Roemenië zijn de eerste landen in Europa die met de modules van Veilig Online aan de slag zullen gaan. Niet toevallig zijn het vier Europese landen waar op het vlak van mediawijsheid nog grote uitdagingen liggen. De landen moeten eerst de eigen noden van ouders in kaart brengen. Nadien kunnen ze de modules van Veilig Online aanpassen en implementeren en ook met de vormingen aan de slag gaan.

“Veilig Online heeft verschillende interactieve modules en draait vooral rond opvoedingstips en getuigenissen van kinderen, jongeren, ouders en experten. Deze vormen de basis voor de vele vormingen voor ouders, dat zijn er een goeie 200 per jaar. Je kan de modules ook zelf online raadplegen op www.veiligonline.be. De getuigenissen hebben we alvast in het Engels ondertiteld op www.safelyonline.eu. Uiteraard moet elk land eerst de eigen noden in kaart brengen om ermee aan de slag te kunnen gaan. Van zodra de landen in gang schieten, zullen wij hen verder begeleiden en het proces goed bewaken. Bedoeling is dat de landen net zoals in België ouders versterken in de media-opvoeding van hun kinderen”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Kick-off op 30 en 31 januari

De kick-off van het Europese Erasmus+ project vindt eind januari plaats in Brussel. Dan komen Child Focus en de Gezinsbond samen met de delegaties uit Griekenland, Cyprus, Bulgarije, Roemenië en Wallonië.

“We zullen de visie van Veilig Online met hen bespreken en bekijken hoe ze dat op een goeie manier kunnen overnemen. Nadien zullen we verder blijven uitwisselen, want het is ook de bedoeling dat we onze eigen modules aanpassen aan de input van de andere landen. Het hele traject duurt bijna 3 jaar. We sluiten af met een congres”, zegt Nel Broothaerts van Child Focus.

- Einde persbericht -

Praktische informatie

De Gezinsbond en Child Focus zitten donderdag 30 en vrijdag 31 januari met de delegaties rond tafel in Brussel. Voor een interview met de initiatiefnemers of 1 van de delegaties, neem gerust contact op met:

Kurt Jacobs, PR coördinator Gezinsbond
kurt.jacobs@gezinsbond.be
+32 (0)2 507 89 51
+32 (0)478 36 54 73

Over Veilig Online

Veilig Online, een gemeenschappelijk initiatief van de Gezinsbond en Child Focus, bestaat uit 5 interactieve vormingsmodules om ouders te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen. De modules vormen de basis voor 200 vormingsavonden per jaar waarvan 40 voor kwetsbare ouders.

Meer informatie: www.veiligonline.be

Over Child Focus

De Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen werkt onder de naam ‘Child Focus’. Het is een stichting van openbaar nut. Zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 stelt de organisatie alles in het werk om vermiste kinderen terug te vinden en hun seksuele uitbuiting tegen te gaan, offline en online.

Gebruik het gratis noodnummer 116 000 om een verdwijning of seksuele uitbuiting te melden of in vertrouwen over seksueel misbruik praten. Mensen die op beelden van misbruik van kinderen op internet botsen, kunnen dit anoniem melden via het burgerlijk meldpunt www.stopchildporno.be.

De overheidssubsidies dekken ca. een derde van de behoeften van Child Focus. Deze fondsen worden per project of op jaarbasis onderhandeld. Ondernemingen en het grote publiek zorgen voor de andere twee derden.

Meer informatie: www.childfocus.be

Nel Broothaerts

Chief prevention & Development Officer, Child Focus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be