Typisch Tieners van nu

Sarah Van Gysegem brengt in samenwerking met de Gezinsbond een nieuwe opvoedingsgids voor ouders uit. Wat mag je verwachten? Geen strakke opvoedingsbijbel, wel eerlijke tips over sociale media, uitgaan, seks, gedrag, drugs, alcohol…

We leven in woelige tijden waar alles snel en veel verandert, ook de leefwereld van tieners. Van corona, een doorgedreven online leven, woke en #metoo tot meer aandacht voor LGBTQ. Allemaal aspecten die een weerklank vinden in gezinnen en die impact hebben op hoe je leeft en praat met je tieners. Sarah Van Gysegem presenteert daarom Typisch Tieners van nu: een praktische gids over de complexe wereld van tieners. 'Typisch Tieners van nu komt er zeven jaar na de eerste Typisch Tieners. Noem het de 2.0, de opvolger of de sequel, ik noem het vooral broodnodig en hoog tijd', vertelt auteur Sarah Van Gysegem.

De redder in nood tijdens de puberteit

Maak jij je soms zorgen over sociale media, alcohol en drugs, uitgaan, foute vrienden, pesten, gender en seks, afspraken en grenzen? Typisch Tieners van nu loodst je in vijf hoofdstukken door deze dynamische fase van het ouderschap. Experte Van Gysegem reikt voor elk thema mogelijke oplossingen en praktische tips aan. 'Al die informatie over het puberbrein: mij geeft het rust. Als mijn kroost ontploft om een pietluttigheid, overdreven heftig reageert of plots iets geks uitspookt, denk ik: 'Ach ja, dat is normaal, ze hebben hun impulsen nog niet onder controle', lacht Van Gysegem.

Het boek is een samenwerking met de Gezinsbond. De Gezinsbond zet zich al meer dan een eeuw elke dag in voor gezinnen, onder andere door ouders te informeren en te steunen bij de opvoeding van hun kroost. De medewerkers van de Gezinsbond doen dat op verschillende manieren: van magazines en online artikels tot webinars en podcasts. En vanaf nu is er dus ook het gloednieuwe boek Typisch Tieners van nu. Voor het schrijven van het boek maakte Van Gysegem gebruik van de artikels die ze de voorbije jaren samen met haar collega's bij de Gezinsbond schreef, en ze voegde er anekdotes aan toe uit haar eigen gezin.

'Ik vind tieners fantastische mensen. Ze kijken met een open blik, zijn grappig, hebben zotte plannen en zitten vol goesting om in het leven te bijten. Heerlijk toch?', besluit Van Gysegem.

Einde persbericht

Typisch tieners van nu is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 27,50 euro. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be.

Als lid van de Gezinsbond krijg je 5% rechtstreekse korting + 5% spaarkorting op het boek 'Typisch Tieners van nu' bij Standaard Boekhandel.

Wil je het boek graag digitaal om een artikel over te schrijven? Neem dan zeker contact met ons op.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be