Tweede dag van het gezin op de Boekenbeurs

Voor de tweede keer vindt op de Boekenbeurs een 'dag van het gezin' plaats

Voor de tweede keer vindt op de Boekenbeurs een 'dag van het gezin' plaats. Die wordt samen met de Gezinsbond georganiseerd. Een hele dag worden actuele gezinsthema's op een toegankelijke manier aan de man gebracht via debatten, gesprekken, interactieve sessies en workshops. De 'dag van het gezin' op de Boekenbeurs vindt plaats op 9 november in de Boek-ô-droom en de showkeuken.

De maatschappelijke thema's die aan bod komen op deze tweede dag van het gezin zijn:

  • Sterrenkindjes
  • Mentaal, fysiek en sociaal welbevinden bij tieners
  • Kinderen en groenterijke voeding
  • 'Iedereen anders, iedereen gelijk'
  • Kinderen krijgen vandaag

Programma Gezinsbond op de dag van het gezin

10u45 (tot 11u30)
Sterrenkindjes

Christine Vandenhole (Berrefonds), An Vander Elst, Elien Craenhals en Emy Geyskens i.s.m. Gezinsbond – Boek-o-drôme

De Gezinsbond wil een stem geven aan ouders van sterrenkindjes. De auteurs gaan in gesprek over hoe ouders en familie dit verlies verwerken. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte als er geen herinneringen zijn? Hoe kunnen alle betrokkenen, ook kinderen, op een hoopvolle manier omgaan met dit verlies? De Gezinsbond geeft ouders en deskundigen het woord.

Boeken in de aandacht:

11u00 (tot 12u00)
Ketchup is een groente
Isabel Boons. i.s.m. Gezinsbond

Hoe belangrijk is het goede voorbeeld geven als het op eten aankomt? Bestaat er een manier om je kind meer groenten te laten eten? Kan je de tafelmomenten met het gezin (opnieuw) fun maken? Kijk mee in de potten van Isabel Boons en kom meer te weten over groenterijke gezinsmaaltijden!

Boek in de aandacht:

11u45 (tot 12u30)
Beweging onder de middag
Kristine Groenhart en Tia Hellebaut i.s.m. Gezinsbond

Tia Hellebaut toont als meter van The Daily Mile het belang van bewegen. “Onze kinderen zitten een groot deel van een doordeweekse dag op de schoolbanken of op de speelplaats. We moeten onze kinderen bewust maken dat ze voldoende moeten bewegen om tegengewicht te bieden aan al dat zitten.” Een workshop over het belang van bewegen én het belang van lezen.

Boek in de aandacht:

12u45 (tot 13u30)
Rode neuzen
Mieke De Veuster en Hilde Gilbos, Sarah Van Gysegem, Sven Bussens, Gudrun Hespel, Tom Schoonooghe i.s.m. Gezinsbond

Dit jaar staat het mentaal, sociaal en fysiek welbevinden bij tieners centraal tijdens de Rode Neuzen Dag-actie. Met  dit debat brengen we Rode Neuzen naar de Boekenbeurs. Professionele visies en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af, Tom Schoonooghe zorgt live voor illustraties. Je krijgt ook de kans om de actie te steunen.

Boeken in de aandacht:

13u45 (tot 14u30)
Iedereen anders, iedereen gelijk
Somia Bakali, Winny Ang, Merel Eyckerman. i.s.m. Gezinsbond

Tijdens deze interactieve voorleessessie voor kinderen vanaf 5 jaar met hun ouders, brengen we  enkele kinderboeken onder de aandacht. Jezelf vergelijken met een ander is de aard van het beestje. Kinderen hebben snel door als zij anders zijn of anders bekeken worden. Drie auteurs doorprikken het idee dat iedereen gelijk moet zijn. Er wordt voorgelezen, gezongen en getekend. Doe je mee?

Boeken in de aandacht:

14u45 (tot 15u45)
Kinderen krijgen, een keuze
Lisette Schuitemaker, Patricia de Ryck, Liesbeth Smit en  Shanti Van Genechten (kinderwens vzw i.s.m. Gezinsbond

Van waar komt de druk om al dan niet kinderen te hebben?  Drie auteurs hebben het over de twijfel en de keuze om al dan niet moeder te worden. Zij gaan in gesprek met Tanja Nuelant, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond. 

Aansluitend vertelt Shanti Van Genechten over de druk op koppels die ongewenst kinderloos blijven.. Kinderen hebben of krijgen, geen onomstreden thema.

Boeken in de aandacht:

Korting voor leden van de Gezinsbond

Leden van de Gezinsbond krijgen gedurende de ganse duur van de Boekenbeurs 10% korting op hun toegangsticket. Vouchers en meer info zijn te verkrijgen via www.gezinsbond.be/boekenbeurs.

Praktische informatie

  • Zaterdag 9 november 2019
  • Van 10u45 tot 15u45
  • Boek-o-drôme en showkeuken (11u45 – 12u30), Boekenbeurs Antwerpen
  • Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be