Symbolische actie op het Martelarenplein in Brussel tegen de wachtlijsten voor personen met een beperking

Gezinsbond en consortium #ikwachtmee roepen Vlaamse regering in wording op om komaf te maken met lange wachtlijsten

Het consortium #ikwachtmee en de Gezinsbond hebben vandaag actie gevoerd op het Martelarenplein in Brussel. Het plein kreeg duizenden kleurrijke voetstappen in krijt als symbool voor de bijna 20.000 personen met een handicap die nog altijd wachten op ondersteuning van de Vlaamse overheid. Met de campagne roepen de organisaties de Vlaamse regering in wording op om in het nieuwe regeerakkoord eindelijk komaf te maken met de lange wachtlijsten.

De Gezinsbond en het consortium #ikwachtmee voerden de voorbije maanden allebei actie om de lange wachtlijsten voor personen met een beperking aan de kaak te stellen. De Gezinsbond riep iedereen op om de petitie www.genoeggewacht.be te ondertekenen. Het consortium #ikwachtmee, dat de organisaties absoluut vzw, KVG, Onafhankelijk Leven, SOM, VFG en Vlaams Welzijnsverbond verenigt, voerde de socialemediacampagne www.ikwachtmee.be. Door een foto te posten met de rug naar de camera kon je aansluiten in de virtuele wachtrij.

‘Beide acties waren een succes. Vele duizenden Vlamingen tekenden de petitie of plaatsten een foto op de sociale media. Om iedereen te bedanken voor zijn inzet, slaan we vandaag de handen in elkaar met een ludieke krijtactie. De bijna 20.000 personen met een beperking die nog op de wachtlijst staan, wachten vandaag symbolisch aan de deur van de Vlaamse regering’, zegt Gert Dupont, wiens zoon Janosch al tien jaar op de wachtlijst staat, namens de organisatoren.

Ludiek maar menens

De organisaties kiezen dan wel voor een ludieke afsluiter voor hun campagnes, het doel ervan blijft hen menens: de volgende Vlaamse regering oproepen om eens en voor altijd komaf te maken met de lange wachtlijsten.

‘De nieuwe Vlaamse regering krijgt momenteel vorm, de portefeuilles worden volop verdeeld. We vragen dat de 20.000 wachtenden met een handicap daarbij niet worden vergeten: zorg dat ze eindelijk krijgen waar ze recht op hebben’, besluit Gert Dupont.

- Einde persbericht -

Over het consortium #ikwachtmee

Het consortium #ikwachtmee verenigt de organisaties Onafhankelijk Leven, Absoluut vzw, KVG, SOM, Vlaams Welzijnsverbond en VFG.

Over de Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen van alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Hij kan daarvoor rekenen op den steun van 13.000 vrijwilligers en 200 personeelsleden. 240.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Kim Vercruysse

Persverantwoordelijke, Consortium #ikwachtmee

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be