Reactie Gezinsbond: "Nieuwe informatie over knuffelcontact zal grote gevolgen hebben voor gezinnen tijdens komende periode"

Volgens de Gezinsbond zal de nieuwe informatie over het knuffelcontact grote gevolgen hebben voor de manier waarop gezinnen Kerst zullen vieren, maar ook voor de periode erna

De Gezinsbond is verbaasd over de uitspraak van Minister Vandenbroucke over het feit dat kinderen binnenshuis wel degelijk meetellen als knuffelcontact. De Gezinsbond en wellicht ook vele gezinnen hebben dat immers anders geïnterpreteerd. Dit kan grote gevolgen hebben voor de manier waarop gezinnen Kerst zullen vieren, maar ook voor de periode erna, bij de opvang van kleinkinderen door hun grootouders in de kerstvakantie bijvoorbeeld. De Gezinsbond vraagt dat alles nog eens duidelijk op een rijtje wordt gezet.

"Het is inderdaad niet de manier waarop wij en wellicht vele gezinnen in Vlaanderen de regels hebben geïnterpreteerd. Wij gingen ervanuit dat min 12-jarigen niet meetelden als knuffelcontact en hebben op die manier ook gecommuniceerd met onze leden. Ook op officiele overheidskanalen was de interpretatie dezelfde als de onze. De timing daarbij is bijzonder ongelukkig: gezinnen hadden de moeilijke opdracht om de eindejaarsfeesten opnieuw vorm te geven binnen de nieuwe maatregelen. Door deze laattijdige en onverwachte communicatie zal misschien ook plan B in het water vallen. De gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen voor de manier waarop Kerst en Oudejaar kunnen worden gevierd, maar ook voor de periode erna, bijvoorbeeld bij de opvang van kleinkinderen door grootouders. Wij begrijpen dat heel veel gezinnen teleurgesteld zijn. Als dit een door wetenschap gedragen visie is, kunnen wij ze alleen mee verdedigen en iedereen oproepen om nog maar eens bij te sturen," zegt Anneke Blanckaert van de Gezinsbond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be