Opening eerste Gezinsbond-babytheek in Antwerpen

Het gebouw van Gezinsbond Antwerpen is de locatie van eerste babytheek in Antwerpen

Op vrijdag 30 april opent Gezinsbond Antwerpen een babytheek in zijn historisch pand in de Schermersstraat 32 in Antwerpen. De vroegere vergaderzaal in dit uitnodigend pand wordt een ontmoetingsplaats voor gezinnen die ervoor kiezen tijdelijk duurdere babyspullen te ‘huren’ in plaats van (nieuw) aan te kopen. Deze Antwerpse babytheek is een uitleendienst voor het brede publiek,  maar heeft bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen. Het is een initiatief van Gezinbond Antwerpen in samenwerking met Stad Antwerpen, de Transformisten en met steun van Vlaanderen Circulair. Het is meteen de negentiende babytheek in Vlaanderen, de eerste in stad Antwerpen.

Op woensdag 28 april vindt de perslancering plaats. Er is mogelijkheid tot interviews met schepen Tom Meeuws, met woordvoerders van de Gezinsbond en de Transformisten en met een vrijwilliger van de Babytheek. U kan ook foto's nemen in de babytheek zelf.

"Een babytheek laat ouders en grootouders concreet kennismaken met het begrip 'gebruik' in plaats van 'bezit'. Zo vermijden ze afval en helpen ze bouwen aan een klimaatvriendelijke toekomst voor hun kind. De babytheek neemt tegelijk een sociale functie op. Het is een ontmoetingsplek, een plek waar jonge ouders welkom zijn. Voor de bedenkers van het concept is het een hele opsteker dat er binnenkort ook in Antwerpen een babytheek de deuren kan openen", zeggen de organisatoren.

Praktische info persmoment:

  • Datum: woensdag 28 april 2021 om 14u
  • Locatie: Schermersstraat 32, 2000 Antwerpen

Aanwezige contactpersonen:

  • Voor Gezinsbond:
    - Tom Joos, dienstchef socio-cultureel werk
    - Annick Haesen, educatief medewerker Gezinsbond Antwerpen
  • voor Stad Antwerpen: Tom Meeuws, schepen bevoegd voor sociale zaken, armoedebestrijding, samenlevingsopbouw, sociale economie, leefmilieu en erediensten
  • Voor de Transformisten: Eva Van Velzen, project manager
  • Een vrijwilliger van de babytheek Antwerpen

Graag uw aanwezigheid bevestigen uiterlijk op dinsdag 27 april bij:

Annick Haesen, educatief medewerker Gezinsbond Antwerpen
T 0477 78 71 74
E annick.haesen@gezinsbond.be

De perslancering verloopt volledig coronaproof en houdt rekening met de op dat moment geldende maatregelen

Annick Haesen

Educatief medewerker, Gezinsbond Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be