Open brief: Meer dan opvang!

De Gezinsbond geeft dikke pluim aan iedereen die in deze bijzondere periode bijdraagt om kinderen een veilige, maar ook speelse en stimulerende ontmoetingsplek te geven.

De meeste scholen hebben in de ‘Goede week’ de deuren gesloten, gezinnen worden opgeroepen om solidair te zijn. Slecht nieuws voor vele werkende ouders, die (opnieuw) hals over kop een oplossing moeten zoeken. En ook een opdoffer voor zoveel kinderen, zeker zij die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Maar zoals in elke crisis tonen gelukkig ontelbare mensen het beste van zichzelf.  

Ouders die dat kunnen, houden hun kinderen massaal thuis, al vraagt dat extra inspanningen. Maar voor ouders die er nood aan hebben, blijven de deuren van de kinderopvang ook open. Op de meeste plaatsen kunnen ze terecht in de noodopvang op school. Vele gemeenten zetten in een mum van tijd een hele waaier aan (nood)opvanginitiatieven op poten in samenwerking met scholen, sport, cultuur en jeugdwerk. De organisatoren van paaskampen gebruiken al hun creativiteit om hun aanbod toch door te laten gaan, al dan niet in afgeslankte vorm…

Daarom willen we een dikke duim opsteken voor iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt om kinderen te geven wat ze nodig hebben: een veilige, maar ook speelse en stimulerende ontmoetingsplek. Dus bedankt kinderbegeleider, kinderoppas, sportcoach, leiding en monitor, muziek- of tekenleraar, leerkracht in de klas of noodopvang, grootouder, bubbelcontact en nog zovele anderen. Een dikke merci om in deze goede week en tijdens de paasvakantie solidair te zijn met ouders en kinderen!

Kan jouw gezin in deze moeilijke weken rekenen op steun van opvang, oppas, leerkracht, jeugdwerk, grootouder enzovoort? Geef hen dan een positief signaal: een bloemetje, een tekening van de kinderen, een complimentje… En laat het ons weten via sociale media met #meerdanopvang. Voor alle helden die er nu, in deze moeilijke tijd, staan om gezinnen te ondersteunen.

Enkele quotes van ouders:

‘We hebben een ontzettend fijne onthaalouder die het echt verdient om in de bloemen gezet te worden. Nu we zelf met periodes voltijds voor ons zoontje van één jaar zorgen (en werken) krijgen we alleen maar meer respect voor haar werk en wat ze allemaal gedaan krijgt met de kindjes (schilderen, kleuren, themawerking…). Fantastisch.’

‘Ik doe mijn hoedje af voor alle opvangmedewerkers, ze doen het toch maar! Zonder hen was ik al lang gecrasht!’

‘Zij verdienen ongelooflijk veel pluimen en medailles, en ze zouden meer erkenning moeten krijgen voor de inspanningen die zij geleverd hebben in deze uitzonderlijke omstandigheden. Zij gaven structuur aan kinderen die net heel veel nood hebben aan structuur. Zij waren de vinger aan de pols als het aankomt op welbevinden en welzijn van de allerkleinsten, maar ook voor de ouders. Want heel vaak waren de begeleiders in de kinderopvang de enige personen (buiten je eigen bubbel) die je op een dag sprak. DIKKE MERCI!’

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be