NMBS sluit 44 loketten, Gezinsbond betreurt deze beslissing

"Mensen zijn nog niet allemaal mee in het digitale verhaal, mensen met een beperking vallen helemaal uit de boot"

De NMBS gaat tegen eind dit jaar in 44 bijkomende treinstations de loketten sluiten en in 37 andere stations de openingsuren aanpassen. Volgens de NMBS kopen steeds meer reizigers hun tickets online en zijn er dus te weinig klanten om de loketten rendabel te houden. De Gezinsbond betreurt deze beslissing, want dit zal bij veel gezinnen nieuwe drempels opwerpen om nog met de trein te reizen. Volgens de Gezinsbond komt ook de mobiliteit voor mensen met een beperking in het gedrang.

"Veel gezinnen hechten veel belang aan de persoonlijke service: voor nieuwe reizigers met vragen allehande, voor occasionele reizigers met vragen over de dienstregeling, voor andere reizigers die hun abonnement willen vernieuwen enzovoort. Om een ticket te kopen aan een automaat is er bovendien veel voorkennis nodig om bij het juiste product uit te komen. En veel mensen zijn nog niet mee in dat digitale verhaal. Daarnaast brengt de verdere afbouw van fysieke loketten de mobiliteit van mensen met een beperking in het gedrang. In het ideale geval kunnen zij terecht bij een loketbediende voor een reservering op de trein of extra hulp. Nu zullen zijn zich nog meer vooraf moeten organiseren om met de trein te kunnen reizen. Het is sowieso al een probleem om onze samenleving inclusiever te maken, deze beslissing zal het alleen maar erger maken", zegt de Gezinsbond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be