Nieuw akkoord over buitenschoolse activiteiten: "Aanvaardbaar compromisvoorstel"

De Gezinsbond is tevreden met het akkoord over buitenschoolse activiteiten: "Kinderen jonger dan 12 kunnen nog steeds een hobby uitoefenen, kinderen van 12 tot 18 krijgen een beetje perspectief"

De ministers van Jeugd en Sport hebben een akkoord bereikt over buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Die mogen doorgaan in kleinere bubbels en slechts voor 1 hobby of vrijetijdsactiviteit. Ook kinderen ouder dan 12 jaar mogen in een kleine bubbel samenkomen, maar dan wel in openlucht. De Gezinsbond is tevreden met dit compromisvoorstel en hoopt dat er voor +18-jarigen ook snel perspectief komt.

"Als we rekening houden met de beperkte, virologische marge die er momenteel bestaat, is dit een aanvaardbaar compromisvoorstel. Jonge kinderen kunnen nog steeds een hobby uitoefenen en ook kinderen ouder dan 12 jaar mogen deelnemen aan activiteiten in een bubbel van tien, maar dan wel in openlucht. We zijn ook opgelucht dat de regels voor naschoolse opvang blijven gelden, zo komen ouders niet in de problemen qua opvang. Wel zou er een perspectief mogen komen voor +18-jarigen, en dringend, want voorlopig zijn de mogelijkheden daar zeer beperkt", zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be