Meer dan honderd musea in Vlaanderen en Brussel gooien tijdens de krokusvakantie deuren open voor families

Tijdens de krokusvakantie vindt de tiende editie van Krokuskriebels plaats. Er is speciale aandacht voor gezinnen met tieners

Van 13 tot en met 21 februari 2021 vindt de tiende editie van Krokuskriebels plaats. Meer dan honderd musea over heel Vlaanderen en Brussel gooien dan de deuren wagenwijd open voor families met jonge kinderen. Ze organiseren unieke activiteiten op maat van baby's, peuters, kleuters en 6-tot-14-jarigen. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten op maat van families met tieners tussen 10 en 14 jaar. Onder het motto ‘Tieners zijn onmogelijk? Tieners meekrijgen naar het museum is dat niet!’ organiseren 27 musea activiteiten die zowel tieners als hun ouders extra prikkelen. Krokuskriebels is een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO en met de steun van de Vlaamse overheid.

100 musea, 140 activiteiten, 27 musea die een aanbod hebben specifiek voor tieners tussen 10 en 14 jaar. Dat is de voorlopige balans voor Krokuskriebels editie 2021.Andere musea kunnen nog altijd aansluiten. Onder de deelnemende musea zitten veel grote namen zoals het MAS, het AfricaMuseum, Museum M, Train World, het Gallo-Romeins Museum…

“Het is niet altijd evident om met je familie naar het museum te gaan, zeker niet met jonge kinderen. Toch geldt ook bij een museumbezoek: jong geleerd is oud gedaan. Wetenschappelijk onderzoek toont immers aan dat kinderen die op jonge leeftijd naar het museum gaan, ook later vaker genieten van cultuur. Een museumbezoek is bovendien echt quality time met de familie”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Focus op tieners

Nieuw dit jaar zijn de activiteiten op maat van families met tieners tussen 10 en 14 jaar. Onder het motto ‘Tieners zijn onmogelijk? Tieners meekrijgen naar het museum is dat niet!’ organiseren 27 musea activiteiten die zowel tieners als hun ouders extra prikkelen.

"De activiteiten die zich exclusief op families met tieners richten krijgen op de website het label ‘Tieners@Musea’. Het zijn musea die een coachingtraject volgen of musea die zich exclusief tot tieners richten", voegt Kurt Jacobs toe.

App gidst gebruikers door Brussel, Gent en Antwerpen

"Voor de musea in Brussel, Gent en Antwerpen is ook een Krokuskriebels-app ontwikkeld. De app gidst gebruikers door de mooiste buurten van deze drie steden en neemt hen mee naar leuke speelplekjes, originele winkeltjes en lekkere eetadresjes in de buurt van de deelnemende musea. In de app staan zoektochten en wandelroutes op gezinsmaat. Zo ontdek je niet alleen de musea maar ook verrassende plekjes en adresjes in de buurt”, besluit Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

- einde persbericht -

Praktische info

  • Krokuskriebels loopt van 13 tot en met 21 februari 2021
  • Alle activiteiten en meer informatie vanaf 23/12 op de website www.krokuskriebels.be
  • Kortingen voor leden van de Gezinsbond:
    • Gratis toegang voor kinderen tot 14 jaar
    • De best mogelijke korting op de toegangsprijs voor volwassenen
    • De best mogelijke korting op alle activiteiten
  • In samenwerking met FARO en met steun van de Vlaamse overheid

Over Krokuskriebels

Krokuskriebels wil families laten kennismaken met musea en hun aanbod. Krokuskriebels is, al voor de tiende keer, een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO (het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) en andere partners en met steun van de Vlaamse overheid.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be