Ministers Dalle en Jambon geven startschot voor 10e editie Krokuskriebels

Ministers Dalle en Jambon geven bij Train World in Brussel het startschot van Krokuskriebels, een project waarbij meer dan honderd musea in Vlaanderen en Brussel tijdens de krokusvakantie hun deuren wagenwijd opengooien voor families met jonge kinderen en tieners

Van 13 tot 21 februari 2021 vindt de 10de editie van Krokuskriebels plaats, een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO en met de steun van de Vlaamse overheid. Meer dan honderd musea over heel Vlaanderen en Brussel gooien de deuren wagenwijd open voor families met jonge kinderen. Ze organiseren unieke activiteiten op maat van baby’s, peuters, kleuters en 6-tot-14-jarigen. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten op maat van gezinnen met tieners tussen 10 en 14 jaar, 27 musea organiseren activiteiten die zowel tieners als hun ouders extra prikkelen, 16 musea volgden daarvoor een coachingtraject.

Ministers Dalle en Jambon geven op 10 februari het startschot van Krokuskriebels. Bij Train World nemen ze een kijkje naar de voorbereidingen van het belevingsparcours voor tieners. Ze zullen ook zelf een stukje van het parcours uitproberen.

“Ouders laten zich weleens ontvallen dat het niet zo gemakkelijk is om hun tieners nog mee te krijgen naar het museum, tieners voelen ook niet altijd de drang om naar een museum te trekken. En voor musea is het zeker niet evident om tieners te bereiken buiten de schoolcontext. We zijn daarom enthousiast dat 16 musea de uitdaging zijn aangegaan om in een coachingtraject te stappen om hun activiteiten tienerproof te maken. Er is naar concrete activiteiten toe gewerkt en die staan tijdens Krokuskriebels op het programma. Uiteraard blijft voor de rest alles ongewijzigd: meer dan honderd musea over heel Vlaanderen en Brussel gooien tijdens de krokusvakantie de deuren wagenwijd open voor families met jonge kinderen: baby’s, peuters, kleuters en 6-tot-14 jarigen. Een indrukwekkende eindbalans, want in volle coronaperiode is het niet altijd eenvoudig om activiteiten in een veilige setting te organiseren”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Praktische info perslancering

 • Locatie + tijdstip:
  • Datum: 10 februari 2021
  • Start om 11u, onthaal vanaf 10u45
  • Locatie: Train World, Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek
 • Komen aan het woord en/of zijn aanwezig op het persmoment:
  • Inleiding door Hilde Marichal van Krokuskriebels (Gezinsbond): korte voorstelling van het project met een overzicht van de deelnemende musea en hun activiteiten (overzicht per regio, met speciale aandacht voor de musea die rond tieners werken)
  • Een kort woordje van minister van cultuur Jan Jambon
  • Een kort woordje van minister van Brussel en jeugd Benjamin Dalle
  • Kris Vlaeminck van Train World vertelt over het coachingtraject dat ze volgden en over de tieneractiviteit die ze tijdens Krokuskriebels programmeren
 • Interviews en beeldmateriaal
  • Er zijn interviewmogelijkheden met de woordvoerders van Krokuskriebels en Train World en met Ministers Dalle en Jambon
  • Het persmoment en het uittesten van het belevingsparcours door ministers Jambon en Dalle kan uitgebreid in beeld worden gebracht
 • Coronamaatregelen tijdens het persmoment
  • Ontsmettingszuil bij het onthaal
  • Mondmaskers verplicht
  • Sprekers en publiek bevinden zich op veilige afstand van elkaar
  • Het belevingsparcours is een afgebakend parcours (je kan/mag niet terugkeren), voor het publiek wordt er met tijdslots gewerkt (max 150 personen per tijdslot)

Graag uw aanwezigheid bevestigen bij:

Kurt Jacobs, PR coördinator Gezinsbond
T 02 507 89 51
G 0478 36 54 73
E kurt.jacobs@gezinsbond.be

Over Krokuskriebels

Krokuskriebels wil families laten kennismaken met musea en hun aanbod. Krokuskriebels is, al voor de tiende keer, een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO (het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) en andere partners en met steun van de Vlaamse overheid.

Meer informatie: www.krokuskriebels.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be