Kinderoppasdienst Gezinsbond is terug opgestart

Gezinnen kunnen opnieuw terecht bij de kinderoppasdienst van de Gezinsbond, de online tool is ondertussen ook geoptimaliseerd

Ook de kinderoppasdienst van de Gezinsbond is opnieuw opgestart. En dat is goed nieuws voor heel veel gezinnen die in deze hectische coronaperiode even op adem willen komen en een babysit willen inschakelen. De heropstart houdt rekening met de huidige coronamaatregelen, lokale afdelingen hanteren daarbij een online coronagids met alle richtlijnen en mogelijkheden om de kinderoppasdienst op een veilige manier te organiseren. In normale tijden draait de kinderoppasdienst van de Gezinsbond bijna 8.000 prestaties per maand. De voorbije maanden waren dat er nog amper 800: vooral bij ouders in de zorg of alleenstaande ouders die niet thuis konden werken. De maand mei telt voorlopig iets meer dan 1.000 afspraken, het hoogste cijfer van dit jaar. De lokale afdelingen zijn bijzonder blij om in deze moeilijke periode terug ten dienste te kunnen staan van alle gezinnen.

“Gezinnen hebben ons in deze moeilijke periode hard gemist en ook hard nodig, we zijn dus bijzonder enthousiast om gezinnen terug te kunnen ondersteunen. Gezinnen die even op adem willen komen, kunnen terug een babysit inschakelen. We houden uiteraard rekening met de huidige coronamaatregelen, we communiceren zeer specifiek en gericht naar al onze lokale afdelingen met een kinderoppasdienst”, zegt Tom Joos van de Gezinsbond.

Online tool wordt stap per stap verbeterd

Recent waren er nog problemen met de online tool van de kinderoppasdienst. Zo kon een kinderoppasser uit Brugge die 9 keer geblokkeerd werd, toch nog blijven babysitten. Dat is in de toekomst niet meer mogelijk.

“De zogenaamde evaluatietool is nog niet rond, maar we hebben naar aanleiding van het incident in Brugge de procedure rond het blokkeren van een kinderoppasser geoptimaliseerd. Gezinnen worden nu expliciet gevraagd naar de motivatie van hun blokkering. En ondertussen herneemt ook de verdere registratie van oppassers op basis van de e-ID. Die zal eind september helemaal rond zijn. Nieuwe kandidaat-oppassers kunnen zich trouwens al niet langer aanmelden zonder eerst de registratieprocedure bij een coördinator te hebben voltooid”, besluit Tom Joos.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be