Internationale dag van het gezin 2021: Gezinsbond zet op 15 mei de flexibiliteit van gezinnen in de kijker

Met een ludieke ‘flexibele’ campagne, zet de Gezinsbond de ongeziene flexibiliteit van gezinnen in de kijker. De Gezinsbond vraagt ook maatregelen zodat gezinnen hun veerkracht kunnen herstellen

Op 15 mei, de Internationale Dag van het Gezin, lanceert de Gezinsbond een ludieke campagne om de ongeziene flexibiliteit van gezinnen tijdens de coronacrisis in de kijker te zetten. Gezinnen kunnen elkaar online een hart onder de riem steken of deelnemen aan de wedstrijd ‘Het Meest Flexibele Gezin’. De actie wordt kracht bijgezet met een symbolische ‘flexibele’ actie in Mechelen. Meteen vraagt de Gezinsbond maatregelen zodat gezinnen hun veerkracht kunnen herstellen. “Gezinnen geven elke dag het beste van zichzelf, haast tegen de limieten van hun eigen kunnen aan. Het is nu echt tijd dat gezinnen terug ‘op hun plooi kunnen komen’ en de draad van het gewone leven kunnen opnemen. De veer staat bij velen echt op springen, en dus moet de overheid en de hele samenleving terug investeren in de hoeksteen van onze samenleving,” zegt Paolo De Francesco, hoofd van de studiedienst van de Gezinsbond.

Hoe en waarom de veerkracht van gezinnen hersteld moet worden, licht de Gezinsbond graag toe op een ludieke persactie op zaterdag 15 mei in Mechelen. Een aantal gezinnen zal zich ook van zijn ‘flexibelste’ kant laten zien op reuzengrote matten per gezinsbubbel.

U kan de ludieke actie met de gezinnen uitgebreid in beeld brengen. U kan ook interviews afnemen met woordvoerders van de Gezinsbond en de gezinnen zelf (over hoe zij de coronacrisis hebben beleefd en overleefd). Er is wellicht veel volk in Mechelen centrum, interviews/voxpops met andere, passerende gezinnen behoren ook tot de mogelijkheden.

De hele actie houdt rekening met de geldende coronamaatregelen en kreeg de goedkeuring van het Schepencollege van Stad Mechelen (inclusief COVID Event Risk Model). We vragen om een mondmasker te dragen en de richtlijnen van de coronamanager ter plaatse

Praktische informatie persmoment

  • Datum: zaterdag 15 mei 2021
  • Tijdstip: de ‘flexibele actie’ start om 10u30
  • Locatie: Sinte Mettetuin, Schaalstraat, 2800 MECHELEN

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be