"Huidige cijfers maken het onmogelijk om in de krokusvakantie samen op wintersport te gaan"

Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, beslist alle wintersportvakanties tot aan de paasvakantie te annuleren

"De huidige omstandigheden in binnen- en buitenland maken het onmogelijk om op een coronaveilige manier, zonder in te boeten aan de beleving van de deelnemers, een groepsreis te organiseren", aldus Gezinssport Vlaanderen. Voor de reizen in de paasvakantie is er nog een sprankeltje hoop en houdt Gezinssport Vlaanderen de vinger aan de pols.

“Het is met pijn in het hart want voor veel gezinnen is de wintersportvakantie het hoogtepunt van het jaar” zegt Freddy De Nert, Voorzitter van Gezinssport Vlaanderen. “Gezien de huidige evolutie van de cijfers is het onmogelijk een kwaliteitsvolle en coronaveilige groepsvakantie te organiseren.”

“Het skiën zelf kan perfect op een veilige manier georganiseerd worden” benadrukt wintersportverantwoordelijke Guido Benaets, “Maar het randgebeuren baart ons zorgen. Wij bieden onze deelnemers een totaalbeleving, van busreis tot avondanimatie, alles wordt door ons voorzien, iets wat momenteel heel moeilijk is.” 

Guido Benaets: “Bovendien krijgen we, naast de signalen van overheid en virologen, ook regelmatig bezorgde reacties van deelnemers. Die kunnen we onmogelijk naast ons neerleggen. Mensen boeken bij ons voor een onbezorgde wintersportvakantie, en dat kunnen we hen vandaag helaas niet bieden.”

Sprankeltje hoop voor de paasvakantie

“De reizen in de paasvakantie, gaan voorlopig door zoals gepland maar ook daar houden we de vinger aan de pols. Als we geen kentering zien in de cijfers zullen ook die vakanties geannuleerd worden.” geeft Freddy De Nert nog mee. 

- Einde persbericht -

Over Gezinssport Vlaanderen

Gezinssport Vlaanderen is sinds 1976 een erkende en gesubsidieerde multisportfederatie.

Als sportdienst van de Gezinsbond is Gezinssport Vlaanderen actief op het vlak van clubwerking, actieve vakanties en nationale sportdagen. Ons doel is gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. De sportbeoefenaars beogen een aangename en gezonde vrijetijdsbesteding in een sociale omgeving. Gekende en minder gekende sporten moeten kunnen beoefend worden op recreatief niveau. Vandaag is Gezinssport Vlaanderen uitgegroeid tot één van de grootste multisportfederaties in Vlaanderen, die bovendien erkend is door Sport Vlaanderen.

Contacteer ons
Wout Stevens Coördinator, Gezinssport Vlaanderen
Wout Stevens Coördinator, Gezinssport Vlaanderen
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen  van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van 12.500 vrijwilligers en 140 personeelsleden. 220.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Meer informatie: www.gezinsbond.be


De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel