Havenbedrijf DP World maakt zich bekend als 100ste gezinsvriendelijke organisatie

Persuitnodiging: DP World ondertekent op zondag 22 september als 100ste bedrijf het Charter "Gezinsvriendelijke organisatie" van de Gezinsbond

100 organisaties, goed voor bijna 130.000 werknemers, hebben zich ondertussen bekend gemaakt als gezinsvriendelijke organisatie via een campagne van de Gezinsbond. Ze nemen gezinsvriendelijke maatregelen om werk en gezin beter op mekaar af te stemmen en zijn bereid om in de toekomst nieuwe acties uit te werken. De 100ste ondertekenaar, havenbedrijf DP World uit Antwerpen, organiseert op zondag 22 september een gezinsdag voor alle personeelsleden. Ze zullen op die dag ook het campagnecharter van de Gezinsbond ondertekenen.

DP World, één van de grootste containerterminals in de haven van Antwerpen met 800 werknemers, is het 100ste bedrijf dat het campagnecharter van de Gezinsbond ondertekent. Zowat de helft van het personeel is havenarbeider. Met de ondertekening van het charter van de Gezinsbond wil DP World gezinnen op de werkvloer beter ondersteunen en meer vrouwen aantrekken.

"Er heerst nog altijd een perceptie dat werken in de haven zwaar, ruw en gevaarlijk is. Dat beeld klopt niet. De haven biedt net kansen voor het uitbouwen van een goede work-life balance en een zekere toekomst voor gezinnen. Extra ondersteuning in de vorm van gezinsvriendelijke maatregelen is van belang voor al onze afdelingen, van havenarbeiders en technici tot bedienden, en zowel mannen als vrouwen. DP World is al een koploper in de haven wat betreft het verbeteren en verhogen van de veiligheid op de werkvloer. Dat willen we nu ook zijn als gezinsvriendelijke onderneming", zegt Hugo De Bie, HR director van DP World Antwerp.

De Gezinsbond en DP World nodigen u van harte uit op een kort persmoment op zondag 22 september 2019. DP World organiseert er een gezinsdag voor alle personeelsleden op de containerterminal en zal symbolisch het campagnecharter van de Gezinsbond ondertekenen. Er zijn ook veel personeelsleden en familieleden aanwezig.

Verloop persmoment

  • 10u45: verwelkoming door de Gezinsbond en DP World

  • 11u: inleiding door Tanja Nuelant van de Gezinsbond en toelichting bij de campagne Gezin op het Werk
  • 11u10: toelichting gezinsvriendelijke maatregelen DP World door Hugo De Bie, HR director van DP World
  • 11u20: ondertekening Charter + mogelijkheid tot interviews met Anneke Blanckaert van de Gezinsbond en Hugo De Bie van DP World. Op eenvoudig verzoek kunnen er ook interviews worden geregeld met andere gezinsvriendelijke bedrijven die het Charter ondertekenden

De ondertekening van het Charter + de gezinsdag van DP World kan u uitgebreid in beeld brengen.

Locatie

Empty Depot Services
Sint Antoniusweg Haven 1791, 9130 Doel

>> Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Kris.Thieren@dpworld.be <<

Over DP World

DP World, met hoofdzetel in Dubai, is één van de grootste terminaluitbaters ter wereld met 78 vestigingen in 6 continenten. Met diverse maritieme en logistieke diensten en technologische handelsoplossingen wil DP World een essentiële schakel van de toekomstige wereldhandel vormen. DP World waakt erover dat al zijn activiteiten een duurzame en positieve impact hebben op de economie en de samenleving. In België baat DP World de Antwerp Gateway terminal en een empty depot aan het Deurganckdok uit in de haven van Antwerpen. Er werken zo’n 800 medewerkers, waarvan de helft havenarbeiders. Op rechteroever baat DP World de HUPAC railterminal uit. Antwerp Gateway heeft een capaciteit van 2.8 miljoen TEU en zet de modernste technologieën, geavanceerde kranen en een uitgebreid straddle carrier-park in.

Meer informatie: www.dpworldantwerp.com

Contacteer ons
Kris Thieren Communication Manager, DP World
Kris Thieren Communication Manager, DP World
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen  van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van 12.500 vrijwilligers en 140 personeelsleden. 220.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Meer informatie: www.gezinsbond.be


De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel