Skip to Content

Gezinssport Vlaanderen staat klaar voor onbezorgde wintersport

Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, is klaar voor de komende wintersportperiode (en nam alvast de nodige voorzorgsmaatregelen)

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet.  Deze situatie zorgt voor veel onzekerheid bij ons allemaal, zo ook in de wintersportsector. Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, hoopt dat aankomende winter iedereen weer op de latten kan stappen om te genieten van de wintersport.  Om de wintersporters meer zekerheid te bieden bij het boeken van hun wintersportvakantie heeft Gezinssport Vlaanderen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en haar annuleringsvoorwaarden aangepast.

Zekerheid en veiligheid

“Met het oog op komend winterseizoen merken we bij de reservaties dat veel van onze trouwe klanten alweer staan te popelen om de skilatten aan te binden”, zegt Wout Stevens, Coördinator Gezinssport Vlaanderen. “Anderzijds begrijpen we ook de onzekerheid van de wintersporters erg goed. Zekerheid en veiligheid zijn belangrijk in onzekere tijden. Veel wintersporters willen graag hun skivakantie boeken maar niet voordat ze weten wat de voorwaarden zijn bij een negatief reisadvies. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom bieden we bij Gezinssport Vlaanderen de garantie van een volledige terugbetaling bij negatief reisadvies. Daarnaast werden ook een aantal annuleringsvoorwaarden aangepast ingeval van verplichte quarantaine waarbij de wintersporters een voucher met de volledige waarde van hun reis terugkrijgen.

“We gaan al een aantal jaren, samen met onze kinderen en kleinkinderen, mee op wintersport met Gezinssport Vlaanderen”, zegt Corinna Vercauteren. Al het ‘regelwerk’ wordt uit handen genomen zodat wij ons van niets hoeven aan te trekken. Het aspect dat dit jaar het zwaarst meeweegt in het beslissingsproces bij de reservatie van onze wintersportvakantie is de mogelijkheid om geld terug te krijgen bij een negatief reisadvies en de reisvoucher ingeval van quarantaine. Aangezien Gezinssport Vlaanderen ons de zekerheid van terugbetaling geeft, hebben we niet lang getwijfeld om opnieuw te reserveren zodat we met al onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van een deugddoende wintersportvakantie”.

Zorgeloos op wintersport

“Een zorgeloze wintersportvakantie aanbieden, dat is onze missie”, zegt Guido Benaets, Sporttechnisch Verantwoordelijke Gezinssport Vlaanderen. “De gezondheid van onze deelnemers komt op de eerste plaats. Er zijn intussen heel wat voorzorgsmaatregelen genomen waardoor wij het vervoer, de hotels en de begeleiding op een verantwoorde manier kunnen aanbieden.  Onze vakanties die afgelopen zomervakantie hebben kunnen doorgaan zijn daar het beste bewijs van.

Gezinssport Vlaanderen biedt de klant ook voor deze winter ongekende kwaliteit en service. Met de all-informule (tenzij anders vermeld) genieten de wintersporters volop van hun vakantie tegen een vooraf gekende prijs. Alles is geregeld en bij de prijs inbegrepen: verblijf in volpension (behalve drank aan tafel), busreis, skipas, skimateriaal, lessenpakket, verplaatsing van en naar de piste, lunch op de piste en professionele begeleiding. Naast de volpension formules zijn er ook formules halfpension en wordt de mogelijkheid geboden om met eigen wagen te reizen.

- einde persbericht -

Over Gezinssport Vlaanderen

Gezinssport Vlaanderen is sinds 1976 een erkende en gesubsidieerde multisportfederatie.

Als sportdienst van de Gezinsbond is Gezinssport Vlaanderen actief op het vlak van clubwerking, actieve vakanties en nationale sportdagen. Ons doel is gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. De sportbeoefenaars beogen een aangename en gezonde vrijetijdsbesteding in een sociale omgeving. Gekende en minder gekende sporten moeten kunnen beoefend worden op recreatief niveau. Vandaag is Gezinssport Vlaanderen uitgegroeid tot één van de grootste multisportfederaties in Vlaanderen, die bovendien erkend is door Sport Vlaanderen.

Contacteer ons
Wout Stevens Coördinator, Gezinssport Vlaanderen
Wout Stevens Coördinator, Gezinssport Vlaanderen
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van meer dan 12.000 vrijwilligers en 150 personeelsleden. Meer dan 200.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.In 2020-2021 viert de Gezinsbond zijn 100-jarig bestaan.

Meer informatie: www.gezinsbond.be

Gezinsbond bestaat 100 jaar en viert dat tot eind 2021

  • De eerste sporen van de Gezinsbond vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest
  • Het is dan in 1921 dat de Bond der Talrijke Gezinnen is opgericht, een pluralistische vereniging die zich als doel had de rechten te verdedigen van de vele grote gezinnen die ons land telde en die het niet gemakkelijk hadden
  • In 1960 werd de unitaire Bond opgesplitst in twee autonome verenigingen: de 'Bond van Grote en van Jonge Gezinnen' voor het Nederlandstalige en 'Ligue des Familles' voor het Franstalige landsgedeelte
  • Op 23 februari 2002 werd de naam Bond van Grote en Jonge Gezinnen officieel gewijzigd in ‘Gezinsbond’. We willen een BOND-genoot zijn op de weg die jij met je gezin aflegt
  • De Gezinsbond kan in 2021 rekenen op de steun van ruim 200.000 leden-gezinnen, ruim 12.000 vrijwilligers in 900 lokale afdelingen en ongeveer 150 personeelsleden
  • Elk jaar organiseren de vrijwilligers en afdelingen samen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers
  • De Gezinsbond heeft verschillende magazines: De Bond, Brieven aan Jonge Ouders, BOTsing, Magazine voor Grootouders. Brieven aan Jonge Ouders wordt al meer dan 40 jaar lang gratis bezorgd aan ouders van alle pasgeboren kinderen
  • De Gezinsbond werkt samen met ongeveer 2.000 spaarhandelaars
  • Verschillende organisaties vloeiden voort uit de werking van de Gezinsbond: AFYA (jeugdvakanties), Gezinssport Vlaanderen (sportieve gezinsvakanties, sportactiviteiten), Gezinsvakantie_Familiatours (gezinsvakanties), Vlaams en Brussels Woningfonds (voordelige hypothecaire leningen/ renteloze huurwaarborgleningen), Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee)

Meer informatie: www.100jaargezinsbond.be

De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel