Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten in Aarschot

Gezinssport Vlaanderen hoopt met 4 nieuwe zomerzoektochten zo veel mogelijk gezinnen van een uitstap in eigen land te laten genieten

Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.

Na meer dan 20 jaar is het succes van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen geen geheim meer: verrassende vragen langs een lusvormig parcours laten je de streek met andere ogen bekijken, met leuke extraatjes voor bezienswaardigheden én een prachtige prijzenpot.

“Onze zomerzoektochten van juli tot en met september zijn intussen een vaste waarde geworden. We proberen om het hele jaar door mensen – jong en oud – samen te brengen en te doen bewegen, ook in de zomer. De zomerzoektochten bieden de ideale formule om op een aangename en ontspannende manier een stukje Vlaanderen te verkennen,” legt Guido Benaets, Verantwoordelijke evenementen Gezinssport Vlaanderen, uit. Ook de prijzenpot is een extra motivatie om deel te nemen: naast cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, zijn er weekendarran­gementen en andere mooie naturaprijzen.

Wandel- en fietsplezier voor jong en oud

“Onze zomerzoektocht is er dus één op maat van kinderen en volwassenen. We stippelden vier zoektochten uit: een wandelzoektocht van 4 km, een aparte zoektocht voor de kinderen (4 km), een fietszoektocht (30 km) en een geocachezoektocht. Bij de wandelzoektocht kan je aan de hand van boeiende vragen de mooiste bezienswaardigheden van Aarschot leren ontdekken. Speciaal voor de kinderen stippelden we een aparte zoektocht uit waarin ridders en jonkvrouwen hun opwachting maken. Het volgt hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht, maar met aangepaste vragen en opdrachtjes.”

“Voor de fietsliefhebbers hebben we een parcours van 28 km uitgestippeld. Deze route voert je langs adembenemende natuurlandschappen en een meanderende Demer. De fietszoektocht verloopt bijna volledig over het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant. En voor wie graag met GPS en coördinaten aan de slag gaat, hebben we een specifieke geocachezoektocht uitgewerkt.”

Kansen voor toerisme

Schepen van Toerisme Annick Geyskens kijkt vol verwachting uit naar de start van de zomerzoektochten: “Deze zoektochten zijn een uitgelezen kans om de verborgen parels in onze prachtige stad te ontdekken. Aarschot en de deelgemeenten hebben immers heel wat te bieden. Nu de terrassen opnieuw open zijn, verwachten we dat de deelnemers ook iets nuttigen in Aarschot en er misschien blijven overnachten. Daarnaast hopen we dat ze onze mooie stad ook na hun zoektocht blijven bezoeken. Aan toeristische trekpleisters is er alvast geen gebrek!”

- einde persbericht -

Praktische informatie

 • Vertrekplaats:
  Toerisme Aarschot, Elisabethlaan 103 (openingsuren: di-vrij: van 9-12.30 u. en van 13-16.30 u.; za & zo: van 14-18 u.). Op maandagvoormiddag kan je het zoektochtenboekje afhalen in de bib: Bibliotheek Aarschot, Elisabethlaan 103A (ma: van 9-12 u.).
 • Deelnameprijs:
  • € 15,00 per gezin
  • € 10,00 per gezin voor leden Gezinsbond en leden Gezinssport Vlaanderen
  • gratis voor 'Op Weg'-leden
  • korting via Vrijuit
  • De kinderzoektocht is gratis bij aankoop van een pakket
  • Je ontvangt naast het zoektochtenboekje (kinderzoektocht: 1 exemplaar/kind), een brochure met stadsplan en leuke gadgets

Guido Benaets

Gezinssport Vlaanderen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be