Gezinsbond zorgt in samenwerking met de Huizen van het Kind voor winterpret in Antwerpen

Gezinsbond voorziet samen met 17 Huizen van het Kind een coronaproof winteraanbod voor Antwerpse gezinnen tijdens de kerstvakantie

Dit jaar kunnen tijdens de kerstvakantie geen winterfeesten, kookworkshops of knutselactiviteiten plaatsvinden in de Huizen van het kind. Maar de Gezinsbond heeft samen met 17 Huizen van het Kind een alternatief winteraanbod voor gezinnen in Antwerpen uitgewerkt. Zo komt er een online spel met Super Sam en kunnen gezinnen deelnemen aan een sneeuwmannenzoektocht. De Huizen van het Kind en de Gezinsbond hopen op deze manier voor meer warmte en gezelligheid in Antwerpen te zorgen.

Sneeuwmannenzoektocht

“Via deze actie willen we zoveel mogelijk gezinnen oproepen om onze sneeuwman in te kleuren en aan het raam of aan de deur te hangen. In het grote hart is er plaats voor een warme boodschap. Zo willen we voor meer warmte en gezelligheid in Antwerpen zorgen”, zegt Nikki Lucas van de Gezinsbond.

“Daarnaast roepen we iedereen op om zelf op zoek te gaan naar sneeuwmannen in de buurt. Wanneer gezinnen er eentje tegenkomen kunnen ze via onze wenskaart een boodschap achterlaten in de brievenbus van het betreffende huis of appartement. Zo krijgt hopelijk iedereen binnenkort een leuk berichtje in de bus”, aldus Nikki Lucas.

Online spel met Super Sam

Naast de sneeuwmannenzoektocht kunnen gezinnen ook deelnemen aan een online spel met Super Spam. Dat is een knotsgek en spannend spel dat op 27 december wordt gespeeld. Deelnemen kan van 10u tot 12u of van 13u tot 15u.

“Tijdens dit spel nemen gezinnen het online tegen elkaar op en gaan ze op avontuur in hun eigen buurt. Via de Messenger-chatbox Super Sam worden de opdrachten toegestuurd: dingen zoeken of uitbeelden, gekke groepsfoto’s doorsturen… Telkens moeten ze een foto nemen van het resultaat en deze doorsturen via Messenger naar onze jury. Er moeten op die manier zoveel mogelijk punten verzameld worden. Maar vooral veel plezier maken”, besluit Nikki Lucas.

Nikki Lucas

Educatief medewerker Gezinsbond Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be