Gezinsbond: "Zeer blij om via samenwerking met Rode Neuzen Dag mee te helpen aan weerbaarheid van kinderen en jongeren"

Gezinsbond was voor de eerste keer partner en gaf veel redactionele aandacht en verkocht Rode Neuzen Dag Goodies via de lokale afdelingen

De Rode Neuzen Dag campagne zit erop, in totaal werd een bedrag van 4.315.197 euro opgehaald. Ongeveer 900 scholen kunnen op die manier nieuwe projecten realiseren om 423.335 jongeren sociaal, fysiek en psychisch weerbaarder te maken. Gezinsbond was voor de eerste keer partner van de Rode Neuzen Dag en gaf veel redactionele aandacht aan het thema in de eigen kanalen. Ongeveer 50 lokale afdelingen verkochten ook Rode Neuzen Dag Goodies. "We zijn zeer tevreden dat we via deze samenwerking met Rode Neuzen Dag ons steentje hebben kunnen bijdragen", zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Ouders informeren over weerbaarheid bij kinderen en jongeren

Voor de eerste keer was Gezinsbond partner van de Rode Neuzen Dag. Er was veel redactionele aandacht rond het thema om ouders te informeren over weerbaarheid bij kinderen en jongeren en hoe er beter mee om te gaan.

"De BOTsing, ons magazine naar ouders van tieners, stond in oktober volledig in het teken van Rode Neuzen Dag, De Bond wijdde een heel dossier aan het thema én er stond een online dossier rond Rode Neuzen Dag op goedgezind.be. Begin van deze maand organiseerden we samen met Rode Neuzen Dag ook een webinar voor ouders. We zijn bijzonder blij dat we op die manier ons steentje konden bijdragen", zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Lokale afdelingen verkochten Rode Neuzen Dag Goodies

Ook de lokale afdelingen van de Gezinsbond droegen hun steentje bij door Rode Neuzen Dag Goodies te verkopen op hun lokale activiteiten. Er werden meer dan 30 lokale acties geregistreerd, goed voor een totale opbrengst van iets meer dan 7000 euro (voorlopig).

Kevin Vermeiren, educatief medewerker bij de Gezinsbond, vond het niet meer dan normaal dat de Gezinsbond hier zijn schouders onder zette: "De structuur en de idealen van de Gezinsbond sluiten heel goed aan bij Rode Neuzen Dag. Over heel Vlaanderen hebben wij met de Gezinsbond een vrijwilligersnetwerk opgebouwd van meer dan 13.000 mensen. In de regio Turnhout gaat dat om ongeveer 900 vrijwilligers. Al die vrijwilligers hebben eigen ideeën en netwerken die we dit jaar voor het eerst konden inzetten voor Rode Neuzen Dag. Daarenboven focust de Gezinsbond, net als Rode Neuzen Dag, op evenementen en acties, waar verschillende generaties zich door aangesproken voelen. Zo organiseerde de Gezinsbond bijvoorbeeld een Legofeest op 24 november ten voordele van Rode Neuzen Dag. Een evenement waar zowel jong als oud zich door aangesproken voelt. In de komende jaren hoop ik dat initiatieven voor Rode Neuzen Dag nog verder kunnen groeien." 

Contacteer ons
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen  van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van 12.500 vrijwilligers en 140 personeelsleden. 220.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Meer informatie: www.gezinsbond.be


De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel