Gezinsbond zamelde al 5.961 euro in voor De Warmste Week

De Gezinsbond bundelt voor De Warmste Week de krachten van gezinnen en vrijwilligers en organiseert tal van acties. Tot nu toe leverde dat al 5.961,00 euro op. 'Dat bedrag kan nog flink oplopen want er staan nog leuke acties op de planning', vertelt voorzitter Ivo Mechels.

Voorzitter Ivo Mechels en vrijwilliger Jessica Bonneux van de Gezinsbond zijn langsgegaan bij Sam De Bruyn in het actiedorp in Brugge. 'Opgroeien zonder zorgen, daar zetten wij ons 52 weken per jaar voor in', zegt Mechels.

Actiedorp DWW 2023
Actiedorp DWW 2023

Opgroeien zonder zorgen is een basisrecht ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Dit jaar staat De Warmste Week volledig in het teken van opgroeien zonder zorgen. 'Opgroeien zonder zorgen verdient elk kind en elke jongere. Dat is ook de missie van de Gezinsbond’, vertelt Ivo Mechels. 'Maar de realiteit is natuurlijk anders, dus steunen we graag de 287 projecten van De Warmste Week. En de Gezinsbond zet zich daar 52 weken per jaar voor in. We geven gezinnen en kinderen graag een stem in het beleid en zetten in op opvoedingsondersteuning met webinars, podcasts, artikels en vormingen zoals Veilig Online. Ook onze lokale vrijwilligers gaan daar graag mee aan de slag.' Vrijwilliger Jessica Bonneux van de Gezinsbond Beveren kan dat beamen. 'Bij ons in Beveren organiseren we bijvoorbeeld babybabbels, waar ouders bij elkaar terechtkunnen voor advies en tips, of gewoon om hun hart te luchten. En ook tweedehandsbeurzen waar gezinnen aan goedkope prijzen speelgoed en kleren vinden', vertelt Bonneux. 'Wij zetten ons in voor alle gezinnen, maar zeker ook voor gezinnen die het moeilijk hebben.'

De lokale afdelingen van de Gezinsbond, verspreid over heel Vlaanderen, organiseren tal van acties voor De Warmste Week. Van het doneren van de opbrengst van een tweedehandsbeurs, tot 'Warme yoga', een koekjesverkoop of 'Het Warmste Dorp'. Eind deze week weet de organisatie hoeveel al die warme acties hebben opgebracht. De voorlopige cheque van 5.961,00 euro kan dus nog heel wat meer worden.

Collega's vlammen mee

Niet enkel de vrijwilligers maar ook de medewerkers van de Gezinsbond staken de handen uit de mouwen. 'Oproepen om te doneren is makkelijk, maar dan doe je zelf toch ook een duit in het zakje', vertelt Ivo Mechels. 'Enkele collega's organiseerden daarom een boterhammenactie en meer dan vijftig collega's lunchten mee. Samen iets lekker eten en zo geld inzamelen voor het goede doel, dat past helemaal bij de kerstsfeer', besluit de voorzitter.

Je kan De Warmste Week nog samen met de Gezinsbond steunen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be