Gezinsbond verwelkomt Marc Michils en Tanja Nuelant in vernieuwde raad van bestuur

De algemene vergadering van de Gezinsbond verkoos op zaterdag 4 mei twee externe bestuurders. In december trad Ivo Mechels al aan als nieuwe voorzitter, samen met 11 andere bestuurders die lokaal actief zijn. Nu worden de laatste twee plaatsen enthousiast ingevuld door Marc Michils en Tanja Nuelant. Ze brengen elk hun eigen bagage, ervaring en gedrevenheid mee.

Marc Michils is al jaren het gezicht van Kom op tegen Kanker. Eerst als algemeen directeur, nu als voorzitter. Zijn hart voor meer solidariteit en minder onverdraagzaamheid brengt hem nu ook bij de Gezinsbond. Daarvoor bouwde Michils een succesvolle carrière in de marketingwereld uit. Dat kan ook nog goed van pas komen. 'De Gezinsbond heeft een eigen communicatieteam en zet de laatste jaren ook meer in op marketing. En heeft een cruciale rol te spelen in de samenleving van vandaag. Ik kijk er naar uit daar een bijdrage aan te leveren', vertelt Michils.

Tanja Nuelant is een gezinswetenschapper in hart en nieren. De voorbije beleidsperiode was ze al actief als gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond. Samen met de studiedienst volgt ze de beleidsdossiers mee op. 'Sterke dossiers samenstellen, onderbouwde standpunten innemen en goede contacten houden met beleidsmakers vormen de rode draad voor de Gezinsbond als belangenvertegenwoordiger van gezinnen', vertelt Nuelant. Naast haar engagement bij de Gezinsbond is Nuelant een vaste waarde voor hogeschool Odisee. Daar startte ze als directeur van de opleiding en het Kenniscentrum Gezinswetenschappen, ooit een dochtervzw van de Gezinsbond, en is ze nu overkoepelend directeur van het studiebeleid mens en samenleving. Aan ervaring is er in de vernieuwde raad van bestuur duidelijk geen gebrek.

Diversiteit in algemene vergadering

De raad van bestuur werkt nauw samen met de nieuw samengestelde algemene vergadering. Die bestaat uit 76 leden uit 30 regio’s, verkozen uit 10.000 vrijwilligers: 40 vrouwen en 36 mannen, 17 leden die op het moment van hun verkiezing jonger waren dan 40 jaar. Met enkele nieuwe leden voor de algemene vergadering wordt ook ingezet op meer diversiteit op etnisch-cultureel vlak en vertegenwoordiging van gezinnen met een gezinslid met een beperking. 'Het is heel fijn dat we nieuwe leden voor onze raad van bestuur en algemene vergadering blijven vinden', vertelt Ivo Mechels, voorzitter van de Gezinsbond. 'Niets geeft zoveel voldoening als je belangeloos inzetten voor een organisatie waar je in gelooft. Met onze nieuwe externe bestuurders en de uitbreiding van de algemene vergadering, zet de Gezinsbond in op expertise, engagement en diversiteit. We streven er zo naar om een weerspiegeling te zijn van de samenleving', besluit Ivo Mechels, voorzitter van de Gezinsbond.


Over de Gezinsbond

De Gezinsbond zet zich in voor de belangen van alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Dit door activiteiten te organiseren die gezinnen bij elkaar brengen, op te komen voor de belangen van gezinnen, voordelen en kortingen trachten te bekomen voor gezinnen en gewoonweg er te zijn en te functioneren als aanspreekpunt voor gezinnen. Op die manier werkt de Gezinsbond elke dag aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving met 10.000 vrijwilligers, 100 personeelsleden en ruim 130.000 leden-gezinnen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be