Gezinsbond, Vaderklap en VCOK zetten papa's in de kijker

Gezinsbond, Vaderklap en VCOK zetten met 'vadervuren' en tattoocampagne papa's in de kijker

Van 16 tot 23 mei vindt de week van de opvoeding plaats. Dat is een campagne die ouderschap en opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maakt. Ook Gezinsbond, Vaderklap en VCOK besteden hieraan aandacht en zetten via een eigen campagne de papa's prominent in de kijker. Via zogenaamde 'vadervuren' en een ludieke tattoocampagne vragen ze aandacht voor de specifieke rol van de papa's binnen de opvoeding.

"Vaders, papa's, vakes, pappies… één ding is zeker: ze zien hun kinderen doodgraag. Want ook zij zijn bezig met het slapen, eten, spelen, leren, vriendjes, uitgaan, grenzen stellen… En juist daarom dragen we hen een warm hart toe, want de rol van de vader in de opvoeding blijft vaak onderbelicht. Daarom lanceren we een campagne waarin we vaders uitdrukkelijk waarderen voor de rol die ze opnemen in de opvoeding van hun kind(eren)", zegt Jana Delagrange van VCOK.

Papa's steken het vuur aan en praten over de opvoeding van hun kinderen

Gezinsbond, Vaderklap en VCOK organiseren tussen 1 mei en 9 juni verschillende zogenaamde 'vadervuren' over heel Vlaanderen.

De inspiratie komt van Pieter en Dimi van Vaderklap, die 10 vrijwillige papa's bereid vonden om mee het vuur te komen aansteken. Het concept is simpel: papa's babbelen rond een zelf aangemaakt vuur over de opvoeding van hun kinderen en andere dagdagelijkse dingen. Er vinden al vadervuren plaats in Oostakker, Berlaar-Heikant, Nijlen, Gent, Hamme, Diest en Luchtbal", zegt Kurt Jacobs van Gezinsbond.

"Mannen en vuur zijn het perfecte duo. We vragen papa's om een datum te prikken tussen 1 mei en 9 juni en op zoek te gaan naar een geschikte buitenlocatie waar een vuurtje kan worden gemaakt. Samen met de mannen van Vaderklap worden er bij dat vuur dan ideeën uitgewisseld over het ouderschap", voegt Pieter van Vaderklap eraan toe.

Tattoocampagne 'Top-papa'

Voor de campagne ontwikkelde Vaderklap een "Top-papa"-tattoosticker voor vaders en kinderen. Gezinsbond, Vaderklap en VCOK hopen zoveel mogelijk van die tattoos te verspreiden. Ook zanger en presentator Raf Van Brussel heeft alvast zo'n tattoo op z'n arm bevestigd.

"Ik hoop dat mijn kinderen mij zien als iemand bij wie ze altijd terechtkunnen, maar ook als een gekke vriend. Wij hangen hier graag het zotteke uit en nemen soms de gekste filmpjes op. Filmpjes die echt niet voor de buitenwereld bestemd zijn! (lacht)", zegt Raf Van Brussel.

- Einde persbericht -

Extra persinformatie

Overzicht Vadervuren

  • 10 mei in Oostakker (GEANNULEERD)
  • 20 mei in Berlaar-Heikant
  • 21 mei in Nijlen
  • 22 mei in Gent
  • 23 mei in Hamme (GEANNULEERD)
  • 24 mei in Diest
  • 24 mei in Luchtbal/Ekeren

Link naar de campagnepagina : www.vaderklap.be/toppapa

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land. We verdedigen de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Los van religieuze, ideologische of politieke opvattingen. En ongeacht de samenstelling van de gezinnen. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. We kunnen rekenen op de steun van 13.000 vrijwilligers en 200 personeelsleden. 240.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Over Vaderklap

Vaderklap vzw is een online platform voor vaders dat vaders zowel online als offline wil inspireren en helpen om een zo goed mogelijke vader te zijn.

Over VCOK

VCOK is een vormingscentrum gespecialiseerd in opvoeding, kinderopvang en bemiddeling. We zijn erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid als gespecialiseerde vormingsinstelling voor sociaal cultureel volwassenenwerk.

Pieter Declercq

Vaderklap

Jana Delagrange

Educatief medewerker, VCOK

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be