Gezinsbond tevreden met perspectief voor gezinnen én jongeren

Gezinsbond vindt de uitbreiding van de buitenbubbel een opluchting en vraagt inspanningen om meer open ruimte toegankelijk te maken of te houden

Het Overlegcomité heeft vandaag beslist dat buitenactiviteiten tot 10 personen terug toegelaten zijn. Voor de Gezinsbond is deze uitbreiding een hele opluchting voor gezinnen die al lang fysiek contact met vrienden en familie moesten missen. De Gezinsbond vraagt wel dat voldoende open ruimte voor iedereen toegankelijk is. Zo kunnen ook gezinnen zonder eigen tuin en jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugd- of sportvereniging elkaar in alle veiligheid ontmoeten.

"Als ons land in tegenstelling tot de buurlanden, de besmettingscurve tot nu toe relatief onder controle heeft weten te houden, is dat dankzij de volgehouden inspanning van miljoenen burgers die tonen dat ze dit vertrouwen waard zijn. We vragen wel dat er voldoende open ruimte voor iedereen toegankelijk is, zodat ook gezinnen die over geen eigen tuin beschikken en jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugd- of sportvereniging elkaar in alle veiligheid kunnen ontmoeten. Hoe meer bossen, pleintjes en parken worden opengesteld, hoe lager het risico op besmetting. We moeten natuurlijk ook met zijn allen de maatregelen blijven naleven en de openbare ruimte respecteren", zegt Anneke Blanckaert van de Gezinsbond.

Stem van kinderen en jongeren ook gehoord

De Gezinsbond is ook tevreden dat de stem van kinderen en jongeren gehoord werd door het overlegcomité. Eéndaagse schooluitstappen in het basis- en secundair zijn weer mogelijk vanaf 15 maart en voor studenten biedt de beperkte heropstart van de campuslessen meer kansen tot sociaal contact.

"Deze versoepelingen zijn broodnodig om het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren weer wat op te krikken. De uitbreiding van het contactonderwijs voor het deeltijds beroeps- en buitengewoon onderwijs toont aan er ook oog is voor de meest kwetsbare leerlingen", besluit Anneke Blanckaert van de Gezinsbond.

Anneke Blanckaert

Directeur Marketing, Communicatie en Ledenvoordelen, Gezinsbond

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be