Gezinsbond, Pleegzorg Vlaanderen en Gezin en Handicap vragen (ook) verlenging corona-ouderschapsverlof tot het einde van het jaar

Meer dan 160.000 mensen vroegen ondertussen het corona-ouderschapsverlof aan. Minister Muylle hoopt op een verlenging na september. Gezinsbond, Pleegzorg Vlaanderen en Gezin en Handicap vinden dat een goed idee

Sinds mei hebben al meer dan 160.000 mensen het corona-ouderschapsverlof aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening). Nog eens bijna 40.000 mensen vroegen in die periode het gewone ouderschapsverlof aan. Minister Muylle hoopt op een verlenging van het corona-ouderschapsverlof na september. De Gezinsbond, Pleegzorg Vlaanderen en Gezin en Handicap vinden zo'n verlenging tot het einde van het jaar een goed idee. Het corona-ouderschapsverlof kwam er destijds op specifieke vraag van de Gezinsbond en Ligue des Familles.

"Tot eind september kunnen (pleeg)ouders beroep doen op het zogenaamde corona-ouderschapsverlof. Voor veel gezinnen blijft dat een geruststelling in het kader van de schoolopstart en de cijfers bewijzen het succes van deze maatregel: 160.000 gezinnen maakten er ondertussen al gebruik van. Ondertussen krijgt we veel vragen om te pleiten voor een verlenging van het corona-ouderschapsverlof na eind september. Ouders halen aan dat er een opvangprobleem dreigt als de opvang of de school in quarantaine moet of als hun kind(eren) thuis zelf in quarantaine moet(en) blijven. Bovendien kunnen of mogen de grootouders meestal niet inspringen. De verlenging van het corona-ouderschapsverlof tot het einde van het jaar is dus een goed idee,” zeggen de Gezinsbond, Pleegzorg Vlaanderen en Gezin en Handicap.

Gezinsbond, Ligue des familles, Pleegzorg Vlaanderen en Gezin en Handicap plaatsten het corona-oudershapsverlof al sinds het voorjaar op de politieke agenda en hopen dat er snel duidelijkheid komt voor bezorgde gezinnen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be