Gezinsbond opent vernieuwd Reuzenhuis in Kortrijk en gooit Virtual en Augmented Reality in strijd tegen thuisongevallen bij jonge kinderen

Reuzenhuis van de Gezinsbond laat (groot)ouders zelf gevaren in en rond huis ervaren op 11 verschillende locaties

Zaterdag 4 september gaat het Reuzenhuis van de Gezinsbond in première in Kortrijk. De expo laat de komende maanden (groot)ouders ervaren welke gevaren hun woning kan inhouden voor jonge kinderen (0 tot 5 jaar). Het concept van het Reuzenhuis bestaat al sinds 1991 en is aan zijn zesde editie toe. Het huis onderging een hele renovatie en zal voor de eerste keer ook in Wallonië worden neergepoot. Op maar liefst 11 verschillende locaties in België zullen gezinnen het vernieuwde Reuzenhuis kunnen bezoeken. Na Kortrijk volgen nog Luik, Moeskroen, Gent, Brussel, Charleroi, Doornik, Leuven, Antwerpen, Namen en Genk.

“De meeste (groot)ouders beschouwen hun woning als een veilige haven waar hun kinderen niets kan overkomen, maar thuisongevallen zijn de grootste oorzaak van dodelijke kwetsuren en letsels die leiden tot invaliditeit bij jonge kinderen”, zegt Erik Boon van de Gezinsbond. “Nochtans kunnen veel ongevallen met eenvoudige aanpassingen vermeden worden. Met het Reuzenhuis willen we iedereen die betrokken is bij de opvoeding van jonge kinderen bewust maken van de gevaren in en rond de woonomgeving. We doen dat met een vernieuwd Reuzenhuis, waar de bezoekers ook aan de slag kunnen gaan met Virtual en Augmented Reality”, aldus Erik Boon.

Op zaterdag 4 september opent het Reuzenhuis de deuren in aanwezigheid van minister Hilde Crevits, Frans Schotte, algemeen voorzitter van de Gezinsbond, en vertegenwoordigers van Stad Kortrijk, de Nationale Loterij en AG Insurance. Tijdens dit persmoment kan u het Reuzenhuis zelf beleven – in het echt én via Virtual of Augmented Reality – en interviews afnemen met zowel de sprekers als de eerste bezoekers van het Reuzenhuis, dat op 4 september eveneens opent voor het grote publiek.

 

Praktische info perslancering

 • Locatie + tijdstip: zaterdag 4 september 2021
  • JC TRANZIT, Nelson Mandelaplein, 8500 Kortrijk
  • Start om 10u30 (onthaal vanaf 10u00)
 • Verloop van het persmoment/ officiële opening
  • Op de Reuzenstoel – interviews met o.a.
   • Frans Schotte, Algemeen voorzitter Gezinsbond
   • Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie
   • Philippe De Coene, Schepen van Welzijn, Stad Kortrijk
   • Vertegenwoordigers van de Nationale Loterij en AG Insurance
  • Rondleiding in het Reuzenhuis
 • Interviews en beeldmateriaal
  • Na het persmoment zijn er interviewmogelijkheden met de minister en sprekers, en met Erik Boon, projectcoördinator Reuzenhuis
  • Ook interviews met bezoekers in het Reuzenhuis zelf zijn mogelijk
  • Het persmoment en de korte rondleiding kunnen uitgebreid in beeld worden gebracht

 

Graag uw aanwezigheid bevestigen bij:

Erik Boon
T 02 507 89 98
G 0477 43 86 05
E erik.boon@gezinsbond.be

 

Over het Reuzenhuis

Het Reuzenhuis is een gezamenlijke preventiecampagne van de Gezinsbond en Ligue des Familles. De campagne wil iedereen die betrokken is bij de opvoeding van jongen kinderen bewust maken van de gevaren in en rond de woonomgeving. Daarnaast heeft het Reuzenhuis ook een belangrijke signaalfunctie in verband met regelgeving en veiligheidsvoorschriften. Voor het project werken de Gezinsbond en Ligue des Familles samen met verschillende organisaties uit het werkveld.

Meer informatie: www.reuzenhuis.org

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be