Gezinsbond opent Reuzenhuis in Gent en zet in op Virtual en Augmented Reality in strijd tegen thuisongevallen met jonge kinderen

Reuzenhuis van de Gezinsbond laat (groot)ouders letterlijk door een kinderbril kijken om gevaren in en rond huis te ervaren

Op dinsdag 26 oktober opent het vernieuwde Reuzenhuis van de Gezinsbond zijn deuren in Gent. De expo laat (groot)ouders ervaren welke gevaren hun woning kan inhouden voor jonge kinderen (0 tot 5 jaar). Het concept van het Reuzenhuis bestaat al sinds 1991 en is aan zijn zesde editie toe. Het huis onderging een hele renovatie en gaat deze keer op tournee door België. Zo konden gezinnen het Reuzenhuis sinds september al bezoeken in Kortrijk, Luik en Moeskroen. Na Gent komen ook nog Brussel, Charleroi, Doornik, Leuven, Antwerpen, Namen en Genk aan de beurt.

“Thuisongevallen zijn de grootste oorzaak van dodelijke verwondingen en letsels die leiden tot invaliditeit bij jonge kinderen”, zegt Erik Boon van de Gezinsbond. “Nochtans zijn de meeste ouders en grootouders ervan overtuigd dat hun woning een veilige plek is waar hun (klein)kinderen weinig kan overkomen.”

Erik: “Met het Reuzenhuis willen wij iedereen die betrokken is bij de opvoeding van jonge kinderen bewust maken van de gevaren in en rond de woonomgeving. Daar tegenover zetten we ook meteen veiligheids- en preventietips. Vaak kunnen ongevallen namelijk vermeden worden mits enkele eenvoudige aanpassingen. In ons Reuzenhuis kunnen volwassenen in de schoenen van hun peuter of kleuter stappen en op ontdekking gaan in het huis, waar alles drie keer uitvergroot is. De bezoekers kunnen ook aan de slag met Virtual en Augmented Reality, zodat ze alles letterlijk door een kinderbril bekijken.”

 

Reuzenhuis opent in Gent

Op dinsdag 26 oktober opent het Reuzenhuis de deuren in Gent, in aanwezigheid van minister Matthias Diependaele, algemeen directeur van de Gezinsbond Jeroen Sleurs, en Koen Maertens, managing director van Kinderbrandwondenfonds Oscare vzw. Tijdens dit persmoment kan u het Reuzenhuis zelf beleven – in het echt én via Virtual of Augmented Reality – en interviews afnemen met zowel de sprekers als de bezoekers van het Reuzenhuis in Gent.

 

Praktische info perslancering

 • Locatie + tijdstip:
  • Dinsdag 26 oktober 2021
  • Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, 9000 Gent
  • Start om 16u (onthaal vanaf 15u30)
 • Verloop van het persmoment/ officiële opening
  • Op de Reuzenstoel – interviews met o.a.
   • Jeroen Sleurs, Algemeen directeur Gezinsbond
   • Matthias Diependaele, Vlaams minister van financiën, begroting, wonen en onroerend erfgoed
   • Koen Maertens, managing director Oscare vzw brandveiligheid
  • Rondleiding in het Reuzenhuis
 • Interviews en beeldmateriaal
  • Na het persmoment zijn er interviewmogelijkheden met de minister en sprekers, en met Erik Boon, projectcoördinator Reuzenhuis
  • Ook interviews met bezoekers in het Reuzenhuis zelf zijn mogelijk
  • Het persmoment en de korte rondleiding kunnen uitgebreid in beeld gebracht worden

 

Graag uw aanwezigheid bevestigen bij:

Erik Boon
T 02 507 89 98
G 0477 43 86 05
E erik.boon@gezinsbond.be

 

Over het Reuzenhuis

Het Reuzenhuis is een gezamenlijke preventiecampagne van de Gezinsbond en Ligue des Familles. De campagne wil iedereen die betrokken is bij de opvoeding van jongen kinderen bewust maken van de gevaren in en rond de woonomgeving. Daarnaast heeft het Reuzenhuis ook een belangrijke signaalfunctie in verband met regelgeving en veiligheidsvoorschriften. Voor het project werken de Gezinsbond en Ligue des Familles samen met verschillende organisaties uit het werkveld.

Meer informatie: www.reuzenhuis.org

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be