Gezinsbond lanceert volledig vernieuwd magazine

'De Bond' wordt overzichtelijk maandblad met extra regionale edities

'De Bond', het ledenmagazine van de Gezinsbond, krijgt een grondige make-over. De tweewekelijkse gezinskrant, een van de meest gelezen titels in Vlaanderen, verandert in een maandelijks magazine en telt voortaan 10 regionale in plaats van 5 provinciale edities. De Gezinsbond wil op die manier als grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land nog meer aansluiting vinden bij zijn lezers.

Al sinds zijn ontstaan in 1921 geeft de Gezinsbond een gratis ledenblad uit dat trouw gelezen wordt in honderdduizenden gezinnen. "Maar het mediagebruik van gezinnen is de laatste jaren sterk geëvolueerd", zegt algemeen directeur Jeroen Sleurs. "Ze halen hun informatie steeds vaker online en verwachten van printuitgaven meer relevantie en leesplezier. Daarom lanceerden we vorig jaar al het online contentplatform GoedGezind.be en bevroegen we ruim 15.000 leden en lezers over hun specifieke verwachtingen inzake 'De Bond'. Op basis van hun input ontwikkelden we samen met professionele bladenmakers een volledig nieuw magazine."

10 regionale edities

'De Bond' viel van 1952 tot 2005 wekelijks in de bus van alle leden en sindsdien tweewekelijks. Vanaf dit jaar wordt het een maandblad in een handiger en overzichtelijker formaat. In plaats van te werken met provinciale edities, krijgen alle leden voortaan een nationaal 'moederblad' met een uitneembare regionale bijlage waarin de focus ligt op gezinsactiviteiten, -uitstapjes en -voordelen. "In plaats van 5 kunnen we nu 10 edities aanbieden. Zo kunnen we onze leden nog gerichter informeren. Bovendien zijn alle edities online raadpleegbaar."

In het nationale luik ligt vooraan de klemtoon op actuele gezinspolitieke en sociale thema's. "Zo staat er in het januarinummer een groot dossier over de combinatie werk-gezin-zorg, en focussen we in februari op wonen, bouwen en verbouwen", aldus Sleurs. "Ook de thema's mobiliteit en gezondheid staan de komende maanden al zeker op de agenda."

Overzichtelijk

Midden in het blad bieden Gezinsbond-experts een antwoord op vaak gestelde vragen van gezinnen. "Leden van de Gezinsbond hebben recht op persoonlijk advies van onze sociaal-juridische en fiscale experts. Bovendien kunnen ze bij ons ook terecht met hun consumentenklachten en vragen over energiebesparing. We merken dat geregeld dezelfde vragen terugkomen en zullen die in de vernieuwde 'De Bond' systematisch delen met al onze lezers."

Het laatste gedeelte legt de nadruk op opvoedkundig en sociaal-cultureel advies. Het is onderverdeeld in 7 verschillende categorieën, afgestemd op de leeftijd van de kinderen in het gezin, en met een apart luik voor 55-plussers. "Die overzichtelijke onderverdeling hanteren we ook op de website GoedGezind.be en we merken dat gezinnen dat bijzonder handig vinden. Op die manier maken we ook werk van de verdere integratie van onze gedrukte en digitale media."

Het vernieuwde magazine valt telkens in de voorlaatste week van de maand in de bus bij ruim 250.000 gezinnen. 'De Bond' bereikt volgens de laatste CIM-cijfers 603.900 lezers en is het op twee na grootste ledenmagazine in Vlaanderen. Sleurs: "Na de lancering van GoedGezind.be is dit de volgende stap in een grootschalige vernieuwingsoperatie waarmee we nog meer aansluiting willen vinden bij de gezinnen van vandaag. De komende maanden nemen we ook onze doelgroepmagazines 'Brieven aan Jonge Ouders' en 'BOTsing' onder handen en maken we werk van de verdere digitalisering."

Dieter Stynen

Pers- en PR-verantwoordelijke, Gezinsbond

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be