Skip to Content

Gezinsbond lanceert volledig vernieuwd magazine

'De Bond' wordt overzichtelijk maandblad met extra regionale edities

'De Bond', het ledenmagazine van de Gezinsbond, krijgt een grondige make-over. De tweewekelijkse gezinskrant, een van de meest gelezen titels in Vlaanderen, verandert in een maandelijks magazine en telt voortaan 10 regionale in plaats van 5 provinciale edities. De Gezinsbond wil op die manier als grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land nog meer aansluiting vinden bij zijn lezers.

Al sinds zijn ontstaan in 1921 geeft de Gezinsbond een gratis ledenblad uit dat trouw gelezen wordt in honderdduizenden gezinnen. "Maar het mediagebruik van gezinnen is de laatste jaren sterk geëvolueerd", zegt algemeen directeur Jeroen Sleurs. "Ze halen hun informatie steeds vaker online en verwachten van printuitgaven meer relevantie en leesplezier. Daarom lanceerden we vorig jaar al het online contentplatform GoedGezind.be en bevroegen we ruim 15.000 leden en lezers over hun specifieke verwachtingen inzake 'De Bond'. Op basis van hun input ontwikkelden we samen met professionele bladenmakers een volledig nieuw magazine."

10 regionale edities

'De Bond' viel van 1952 tot 2005 wekelijks in de bus van alle leden en sindsdien tweewekelijks. Vanaf dit jaar wordt het een maandblad in een handiger en overzichtelijker formaat. In plaats van te werken met provinciale edities, krijgen alle leden voortaan een nationaal 'moederblad' met een uitneembare regionale bijlage waarin de focus ligt op gezinsactiviteiten, -uitstapjes en -voordelen. "In plaats van 5 kunnen we nu 10 edities aanbieden. Zo kunnen we onze leden nog gerichter informeren. Bovendien zijn alle edities online raadpleegbaar."

In het nationale luik ligt vooraan de klemtoon op actuele gezinspolitieke en sociale thema's. "Zo staat er in het januarinummer een groot dossier over de combinatie werk-gezin-zorg, en focussen we in februari op wonen, bouwen en verbouwen", aldus Sleurs. "Ook de thema's mobiliteit en gezondheid staan de komende maanden al zeker op de agenda."

Overzichtelijk

Midden in het blad bieden Gezinsbond-experts een antwoord op vaak gestelde vragen van gezinnen. "Leden van de Gezinsbond hebben recht op persoonlijk advies van onze sociaal-juridische en fiscale experts. Bovendien kunnen ze bij ons ook terecht met hun consumentenklachten en vragen over energiebesparing. We merken dat geregeld dezelfde vragen terugkomen en zullen die in de vernieuwde 'De Bond' systematisch delen met al onze lezers."

Het laatste gedeelte legt de nadruk op opvoedkundig en sociaal-cultureel advies. Het is onderverdeeld in 7 verschillende categorieën, afgestemd op de leeftijd van de kinderen in het gezin, en met een apart luik voor 55-plussers. "Die overzichtelijke onderverdeling hanteren we ook op de website GoedGezind.be en we merken dat gezinnen dat bijzonder handig vinden. Op die manier maken we ook werk van de verdere integratie van onze gedrukte en digitale media."

Het vernieuwde magazine valt telkens in de voorlaatste week van de maand in de bus bij ruim 250.000 gezinnen. 'De Bond' bereikt volgens de laatste CIM-cijfers 603.900 lezers en is het op twee na grootste ledenmagazine in Vlaanderen. Sleurs: "Na de lancering van GoedGezind.be is dit de volgende stap in een grootschalige vernieuwingsoperatie waarmee we nog meer aansluiting willen vinden bij de gezinnen van vandaag. De komende maanden nemen we ook onze doelgroepmagazines 'Brieven aan Jonge Ouders' en 'BOTsing' onder handen en maken we werk van de verdere digitalisering."

Contacteer ons
Dieter Stynen Pers- en PR-verantwoordelijke, Gezinsbond
Dieter Stynen Pers- en PR-verantwoordelijke, Gezinsbond
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van meer dan 12.000 vrijwilligers en 150 personeelsleden. Meer dan 200.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.In 2020-2021 viert de Gezinsbond zijn 100-jarig bestaan.

Meer informatie: www.gezinsbond.be

Gezinsbond bestaat 100 jaar en viert dat tot eind 2021

  • De eerste sporen van de Gezinsbond vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest
  • Het is dan in 1921 dat de Bond der Talrijke Gezinnen is opgericht, een pluralistische vereniging die zich als doel had de rechten te verdedigen van de vele grote gezinnen die ons land telde en die het niet gemakkelijk hadden
  • In 1960 werd de unitaire Bond opgesplitst in twee autonome verenigingen: de 'Bond van Grote en van Jonge Gezinnen' voor het Nederlandstalige en 'Ligue des Familles' voor het Franstalige landsgedeelte
  • Op 23 februari 2002 werd de naam Bond van Grote en Jonge Gezinnen officieel gewijzigd in ‘Gezinsbond’. We willen een BOND-genoot zijn op de weg die jij met je gezin aflegt
  • De Gezinsbond kan in 2021 rekenen op de steun van ruim 200.000 leden-gezinnen, ruim 12.000 vrijwilligers in 900 lokale afdelingen en ongeveer 150 personeelsleden
  • Elk jaar organiseren de vrijwilligers en afdelingen samen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers
  • De Gezinsbond heeft verschillende magazines: De Bond, Brieven aan Jonge Ouders, BOTsing, Magazine voor Grootouders. Brieven aan Jonge Ouders wordt al meer dan 40 jaar lang gratis bezorgd aan ouders van alle pasgeboren kinderen
  • De Gezinsbond werkt samen met ongeveer 2.000 spaarhandelaars
  • Verschillende organisaties vloeiden voort uit de werking van de Gezinsbond: AFYA (jeugdvakanties), Gezinssport Vlaanderen (sportieve gezinsvakanties, sportactiviteiten), Gezinsvakantie_Familiatours (gezinsvakanties), Vlaams en Brussels Woningfonds (voordelige hypothecaire leningen/ renteloze huurwaarborgleningen), Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee)

Meer informatie: www.100jaargezinsbond.be

De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel