Gezinsbond lanceert grootoudermagazine

Nieuw magazine van de Gezinsbond richt zich als eerste op grootouders en focust op hun unieke rol in de opvoeding

De Gezinsbond brengt een nieuw magazine voor grootouders uit: "GROOTouders". Het magazine focust specifiek op de unieke rol die grootouders opnemen in de opvoeding van hun kleinkinderen en heeft dus veel aandacht voor de relatie tussen grootouders en kleinkinderen. In het magazine komen deskundigen aan het woord en vooral ook grootouders zelf. De eerste "GROOTouders" valt op 21 juni in de bus, daarna verschijnt het om de drie maanden. Tussen de verschillende magazines door worden ook nieuwsbrieven naar de grootouders gestuurd.

Aandacht voor unieke relatie tussen grootouders en kleinkinderen

Gezinsbond telt ongeveer 50.000 leden ouder dan 55 en een specifieke werking naar deze doelgroep: GOSA genaamd (Grootouders- en Seniorenactie). Bovendien organiseert de Gezinsbond grootouder-kleinkind reizen en zijn grootouders meer dan welkom bij de lokale activiteiten in de 900 afdelingen van de Gezinsbond. Op regelmatige basis worden grootouders ook bevraagd omtrent de relatie met hun kinderen en kleinkinderen. Met het nieuwe magazine wil de Gezinsbond als grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land nog meer aandacht besteden aan deze doelgroep en de unieke relatie met hun kleinkinderen.

"Al een hele tijd staat de Gezinsbond aan de zijlijn om te supporteren voor duizenden grootouders in Vlaanderen. Met het nieuwe magazine richten we ons tot álle grootouders, zowel de nog prille oma’s en opa’s als zij die al grotere kleinkinderen hebben. We besteden vooral aandacht aan de relatie van grootouders met hun kleinkinderen. We laten deskundigen aan het woord en vooral ook ervaringsdeskundigen: de grootouders en kleinkinderen zelf", zegt Helga Basteleurs, dienstchef redacties bij de Gezinsbond.

Herwig De Coninck, opa van Jasper vult aan: "Het is iets heel fijn, grootouder zijn, maar je kan soms ook wel met vragen zitten. En dan vind ik het tof dat de Gezinsbond vanuit zijn expertise een tijdschrift lanceert waarin grootouders een stukje houvast krijgen als ze bepaalde vragen hebben. Er bestaan ongetwijfeld andere magazines, maar ik denk dat het op het vlak van grootouders de Gezinsbond is die daar een niche ziet die tot nu toe niet bestond."

Eerste nummer: TROTS

Het eerste nummer krijgt als titel "TROTS". "Want ja, we zijn trots. Niet alleen omdat we een nieuw magazine op de wereld zetten, maar ook omdat die vele grootouders trots mogen zijn op hun unieke rol", besluit Helga Basteleurs van de Gezinsbond.

Alle leden-grootouders van de Gezinsbond kunnen zich gratis abonneren op het nieuwe magazine. Ook wie geen lid is, kan eenmalig een proefnummer opvragen.

- einde persbericht -

Extra persinformatie

  • Abonneren op "GROOTouders"
  • Verschijningsschema 2019
    • Nummer 1: Vrijdag 21 juni 2019
    • Nummer 2: Vrijdag 20 september 2019
    • Nummer 3: Vrijdag 20 december 2019
  • Redactieadres

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be