Gezinsbond en Child Focus winnen met 'Veilig Online' een Europese 'Safer Internet Award'

Na de Vlaamse M-Awards (september 2018) wint 'Veilig Online' een Europese 'Safer Internet Award'

'Veilig Online', het gemeenschappelijk initiatief van de Gezinsbond en Child Focus, heeft zonet de SaferInternet4EU-award gewonnen (in de categorie organisaties). De jury was vooral onder de indruk van het grote bereik naar moeilijk bereikbare gezinnen en de uitzonderlijke samenwerking tussen beide organisaties. Na de Vlaamse M-Awards (september 2018) is het de tweede bekroning op korte tijd. Bovenop de award ontvangen de Gezinsbond en Child Focus 10.000 euro van de Europese Commissie waarmee ze het project verder kunnen uitbouwen om nog meer ouders te bereiken.

Reactie van Child Focus & de Gezinsbond:

“Op www.veiligonline.be bieden de Gezinsbond en Child Focus 5 vormingsmodules aan om ouders te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen. Deze modules vormen de basis voor meer dan 200 vormingsavonden per jaar waarvan 40 voor kwetsbare ouders. Er waren meer dan 600 inzendingen uit 30 landen en daaruit werd Veilig Online als winnaar gekozen. Daarom zijn we enorm verheugd met deze award. Het is een erkenning voor ons harde werk om ouders te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen. Met de extra centen kunnen we nog verder innoveren en nog meer ouders bereiken."

Beoordeling van de jury:

"We zijn erg onder de indruk van de creatieve manier waarop de organisaties erin slagen om ook sociaal achtergestelde gezinnen te bereiken. Bovendien gaat het hier over een uitzonderlijke samenwerking tussen 2 deskundige organisaties die het beste uit hun organisatie halen om ouders praktisch en deskundig advies te verlenen over veilig online internetgebruik."

Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen  van ├ílle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van 12.500 vrijwilligers en 140 personeelsleden. 220.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.

Meer informatie: www.gezinsbond.be


De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel