"Gezinnen kunnen eindelijk aan de zomerpuzzel beginnen"

Gezinsbond is bijzonder tevreden met de verlenging van het corona-ouderschapsverlof tot na het zomerverlof

Vandaag heeft de superkern het zogenaamde relanceplan, met daarin ook de verlenging van het corona-ouderschapsverlof goedgekeurd. Het corona-ouderschapsverlof is goedgekeurd tot het einde van de zomervakantie. De Gezinsbond is bijzonder tevreden met deze beslissing, want de Gezinsbond vroeg al langer duidelijkheid over deze materie. "Gezinnen hebben al veel extra verlof opgenomen omdat thuiswerk niet te combineren was met de zorg voor de kinderen. Nu kan het corona-ouderschapsverlof meegenomen worden in de zomerpuzzel van gezinnen", zegt de Gezinsbond.

"Een verlenging van het corona-ouderschapsverlof tot aan het einde van de zomer is zeer goed nieuws, want de opvangproblemen voor gezinnen zijn nog niet opgelost. Er zullen door de coronamaatregelen immers minder plaatsen voor vakantieopvang zijn dan gewoonlijk. Ouders met een baby en peuter moeten dan weer de sluiting van de crèche of het kinderdagverblijf zien te overbruggen. Nu er duidelijkheid is, kunnen gezinnen aan de zomerpuzzel beginnen", zegt Elke Valgaeren van de Gezinsbond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be