"Even met twee": nieuw project van de Gezinsbond laat jonge koppels elkaar terugvinden

Gezinsbond focust met nieuw project op de relaties van jonge koppels en laat via verschillende initiatieven experten én koppels aan het woord

"Sinds de kinderen er zijn, blijft er nog maar weinig tijd over voor elkaar als partners". Het is herkenbaar voor vele jonge koppels. Ze hebben meer meningsverschillen, het welbevinden in de relatie daalt. Daarom wil de Gezinsbond jonge gezinnen een hart onder de riem steken. Met het project "Even met twee" staat de Gezinsbond stil bij deze problematiek. Via een inspiratie-avond, een hele reeks webinars en podcasts zetten ze jonge gezinnen op pad. "De gouden tip die we jonge gezinnen alvast meegeven: zoek het niet te ver. Even met twee in de zetel zitten. Of even met twee een korte wandeling maken. Of samen een aperiefje nemen terwijl de jonge spruitjes naar tv kijken. In de kleine dingen kunnen jonge koppels elkaar terug vinden", zegt de Gezinsbond.

Inspiratie-avond op 25 februari 2021 - 20u15 (gratis)

Tijdens een (online) inspiratie-avond komen verschillende experten aan het woord. Ook enkele ouders getuigen over hun ervaringen. De avond wordt gepresenteerd door Sjoukje Smedts.

Deze experts komen aan het woord:

 • Luk Dewulf (pedagoog en talentcoach, auteur van 'Kiezen voor talent in de liefde') zoomt in op het inzetten van je talent als koppel
 • dr. Lesley Verhofstadt (UGent – relatie- en gezinsstudies ) neemt de emoties onder de loep
 • Katrien Koolen (klinisch psycholoog) reikt handvaten aanreikt om elkaar beter te begrijpen
 • Dat relaties niet alleen een thema is dat vrouwen aanbelangt, bewijst Wim Schotsmans  van VaderklapBuitendenker.
 • Een koppel getuigt graag over het reilen en zeilen binnen hun gezin

Tussen de debatten door zorgt improvisatietheaterhuis Inspinazie voor improvisatiestukjes. De acteurs gaan daarbij in op de inhoud van de debatten, maar ook op wat de kijkers thuis inbrengen die avond.

Inschrijven voor de informatie-avond via deze link

Uitgebreide webinarreeks in maart (gratis - telkens om 20u)

 • 8 maart - Ruimte voor je relatie – Jeroen De Jong en Wendy Van Dam
  Je wilt graag meer verbinding, meer ontspanning en meer plezier in je relatie. Maar je weet niet precies hoe. Of misschien kom je er niet aan toe. In deze inspirerende workshop krijg je zicht op wat jij nodig hebt in jullie relatie en hoe dat soms verschilt van de behoeftes van je partner. Je krijgt ook praktische tips waarmee je echt het verschil kan maken.

  Inschrijven via deze link
   
 • 15 maart – Zelfzorg – Nina Mouton
  Zorgen voor jezelf is zorgen voor een betere versie van jezelf, als ouder en ook als partner. Soms dan zijn we zo hard aan het zorgen voor de anderen dat we ons zelf vergeten. Zelfzorg is weten wie je bent, je emoties en je behoeften een plaats geven. Om zo te kunnen geven wat je echt kan geven en om ook eens iets aan te nemen.

  Inschrijven via deze link
   
 • 22 maart - Communicatie in de relatie - Rika Ponnet
  Je kan niet niet communiceren maar laat dat nu net dé uitdaging zijn als alle tijd wordt opgeslorpt door werk, huishouden en de zorg voor de kinderen. Hoe begin je dan een gesprek met je partner? Rika reikt jou mogelijkheden aan om uit te komen voor wat je denkt, voelt en hoe je verschillen kan benoemen en bespreken.

  Inschrijven via deze link
   
 • 29 maart - Als liefde onder spanning komt te staan - Katrien Lagrou
  Het hebben van jonge kinderen kan een stressvolle en vermoeiende ervaring zijn, waarbij jullie als koppel samen zoeken naar een nieuwe afstemming. Hoe je omgaat met deze spanningen heeft veel impact op de veilige verbinding in jullie relatie. Ben je er voor elkaar? En wat kunnen jullie doen om jullie band te versterken en te beschermen?
   
  Inschrijven via deze link
   
 • 1 april - Kiezen voor talent in de liefde - Luk Dewulf

  Ieder leeft met een unieke combinatie van talenten en dat is ook wat ons aantrekt in de ander. Maar deze talenten kunnen ook stoorzenders worden en voor energieverlies zorgen.
  Aan de hand van voorbeelden en praktische tips reikt Luk handvaten aan om samen jullie talenten optimaal in te zetten.

  Inschrijven via deze link

Podcasts in maart en april

In maart en april kun je luisteren naar twee podcastreeksen. Zowel experts als koppels zullen aan het woord komen.

Staan op het programma:

 1. Lesley Verhofstadt en Laura Sels (UGent): het beter begrijpen van ups en downs in relaties
 2. Elke Notebaert (vroedvrouw): postnatale depressie en de invloed hiervan op relatie
 3. Bo Fagardo: seksualiteit in relaties
 4. Kathleen Emmery en Dimi van Vaderklap: over interrole conflict
 5. Er komen ook podcasts van de experten die een webinar geven (Nina Mouton, Rika Ponnet, Katrien Lagrou & Luk Dewulf)

Dossier op Goedgezind.be

Op Goedgezind.be staat een dossier rond het project met artikels die inzoomen op het dagdagelijkse leven als gezin met jonge kinderen en met extra focus op de relatie als partners.

Meer informatie: www.goedgezind.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be