Skip to Content

Eerste dag van het gezin op de Antwerpse Boekenbeurs

Voor de eerste keer organiseert de Gezinsbond een dag van het gezin op de Boekenbeurs

Voor de eerste keer vindt op de Boekenbeurs een dag van het gezin plaats. Die wordt samen met de Gezinsbond georganiseerd. Een hele dag worden actuele gezinsthema's op een toegankelijke manier aan de man gebracht via debatten, gesprekken, interactieve sessies en workshops. Kapitein Winokio animeert tussendoor met sprookjes en liedjes, kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens sluit de dag af. De dag van het gezin vindt plaats op 3 november in de Boek-O-Drôme.

Programma Gezinsbond op de dag van het gezin

Het welzijn van gezinnen en de bijzondere band tussen kinderen, ouders en grootouders vormen de rode draad door het programma.

# Lief voor je lijf / 10.45 tot 11.30 uur

# Lief voor je lijf gaat over je goed in je vel voelen en vertrekt daarbij van het boek 'Lief voor mijn lijf' van Sabine Peeters. Mede door de impact van sociale media zijn tieners extra kwetsbaar en daar weten Stefaan Lammertyn, auteur van “Help, mijn kind leeft online”, en Sarah Van Gysegem, auteur van “Typisch tieners” alles van.

Het zit in de f(r)amily / 12 tot 12.45 uur
Het zit in de f(r)amily zoemt in op de context waarin je opgroeit en leeft. Annie Nuyts en Lieve Sels, auteurs van het boek 'Tussen mensen', brengen herkenbare verhalen onderstreept door beeldfragmenten. Dit alles wordt gelinkt aan praktische tips uit het 'Family & me' doe- en bewaarboek van Petra De Pauw.

Kapitein Winokio / 13.15 tot 13.45 uur
Onder de middag animeert Kapitein Winokio ons met enkele sprookjes en liedjes.

Gamen / 14.15 tot 15 uur
Gamen is een favoriet tijdverdrijf van massa’s jongeren, maar ook dikwijls een bron van ergernis bij ouders. Deze infosessie dompelt je onder in de wereld van het gamen, geeft uitleg en tips en tilt je moeiteloos van het beginnerslevel naar dat van expert.

Oe ist? / 15.30 tot 16.15 uur
"Oe ist?" is de titel van het boek van Oona Wyns en Heleen Becuwe. Meteen ook uitgangspunt van een babbel met hen en Ingrid De Jonghe, stichtster van Therapeuten voor Jongeren (TEJO) en auteur van ‘Verlies ze niet’. Bart Moeyaert leest voor uit 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' waarin we kennis maken met Bianca, een meisje dat zich staande probeert te houden in een ‘complex’ gezin.  

Budgetkoken / 15.00 tot 16u in de showkeuken
In een workshop 'Budgetkoken' wordt aandacht gevestigd op de gezinsportemonnee. Tussendoor worden brieven van Dikke Freddy voorgelezen. Het schetst ons een beeld van hoe gezinnen die het niet zo breed hebben in het leven staan.

Korting voor leden van de Gezinsbond

Leden van de Gezinsbond krijgen gedurende de ganse duur van de Boekenbeurs 10% korting op hun toegangsticket. Vouchers en meer info zijn te verkrijgen via www.gezinsbond.be/boekenbeurs.

Praktische informatie

 • Zaterdag 3 november 2018
 • Van 10u45 tot 16u45
 • Boek-O-Drôme, Boekenbeurs Antwerpen
 • Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • Meer informatie: www.gezinsbond/boekenbeurs
Contacteer ons
Kurt Jacobs PR coördinator, Gezinsbond
Kurt Jacobs PR coördinator, Gezinsbond
Over De Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van meer dan 12.000 vrijwilligers en 150 personeelsleden. Meer dan 200.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.In 2020-2021 viert de Gezinsbond zijn 100-jarig bestaan.

Meer informatie: www.gezinsbond.be

Gezinsbond bestaat 100 jaar en viert dat tot eind 2021

 • De eerste sporen van de Gezinsbond vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest
 • Het is dan in 1921 dat de Bond der Talrijke Gezinnen is opgericht, een pluralistische vereniging die zich als doel had de rechten te verdedigen van de vele grote gezinnen die ons land telde en die het niet gemakkelijk hadden
 • In 1960 werd de unitaire Bond opgesplitst in twee autonome verenigingen: de 'Bond van Grote en van Jonge Gezinnen' voor het Nederlandstalige en 'Ligue des Familles' voor het Franstalige landsgedeelte
 • Op 23 februari 2002 werd de naam Bond van Grote en Jonge Gezinnen officieel gewijzigd in ‘Gezinsbond’. We willen een BOND-genoot zijn op de weg die jij met je gezin aflegt
 • De Gezinsbond kan in 2021 rekenen op de steun van ruim 200.000 leden-gezinnen, ruim 12.000 vrijwilligers in 900 lokale afdelingen en ongeveer 150 personeelsleden
 • Elk jaar organiseren de vrijwilligers en afdelingen samen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers
 • De Gezinsbond heeft verschillende magazines: De Bond, Brieven aan Jonge Ouders, BOTsing, Magazine voor Grootouders. Brieven aan Jonge Ouders wordt al meer dan 40 jaar lang gratis bezorgd aan ouders van alle pasgeboren kinderen
 • De Gezinsbond werkt samen met ongeveer 2.000 spaarhandelaars
 • Verschillende organisaties vloeiden voort uit de werking van de Gezinsbond: AFYA (jeugdvakanties), Gezinssport Vlaanderen (sportieve gezinsvakanties, sportactiviteiten), Gezinsvakantie_Familiatours (gezinsvakanties), Vlaams en Brussels Woningfonds (voordelige hypothecaire leningen/ renteloze huurwaarborgleningen), Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee)

Meer informatie: www.100jaargezinsbond.be

De Gezinsbond
Troonstraat 125
1050 Brussel