Eerste dag van het gezin op de Antwerpse Boekenbeurs

Voor de eerste keer organiseert de Gezinsbond een dag van het gezin op de Boekenbeurs

Voor de eerste keer vindt op de Boekenbeurs een dag van het gezin plaats. Die wordt samen met de Gezinsbond georganiseerd. Een hele dag worden actuele gezinsthema's op een toegankelijke manier aan de man gebracht via debatten, gesprekken, interactieve sessies en workshops. Kapitein Winokio animeert tussendoor met sprookjes en liedjes, kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens sluit de dag af. De dag van het gezin vindt plaats op 3 november in de Boek-O-Drôme.

Programma Gezinsbond op de dag van het gezin

Het welzijn van gezinnen en de bijzondere band tussen kinderen, ouders en grootouders vormen de rode draad door het programma.

# Lief voor je lijf / 10.45 tot 11.30 uur

# Lief voor je lijf gaat over je goed in je vel voelen en vertrekt daarbij van het boek 'Lief voor mijn lijf' van Sabine Peeters. Mede door de impact van sociale media zijn tieners extra kwetsbaar en daar weten Stefaan Lammertyn, auteur van “Help, mijn kind leeft online”, en Sarah Van Gysegem, auteur van “Typisch tieners” alles van.

Het zit in de f(r)amily / 12 tot 12.45 uur
Het zit in de f(r)amily zoemt in op de context waarin je opgroeit en leeft. Annie Nuyts en Lieve Sels, auteurs van het boek 'Tussen mensen', brengen herkenbare verhalen onderstreept door beeldfragmenten. Dit alles wordt gelinkt aan praktische tips uit het 'Family & me' doe- en bewaarboek van Petra De Pauw.

Kapitein Winokio / 13.15 tot 13.45 uur
Onder de middag animeert Kapitein Winokio ons met enkele sprookjes en liedjes.

Gamen / 14.15 tot 15 uur
Gamen is een favoriet tijdverdrijf van massa’s jongeren, maar ook dikwijls een bron van ergernis bij ouders. Deze infosessie dompelt je onder in de wereld van het gamen, geeft uitleg en tips en tilt je moeiteloos van het beginnerslevel naar dat van expert.

Oe ist? / 15.30 tot 16.15 uur
"Oe ist?" is de titel van het boek van Oona Wyns en Heleen Becuwe. Meteen ook uitgangspunt van een babbel met hen en Ingrid De Jonghe, stichtster van Therapeuten voor Jongeren (TEJO) en auteur van ‘Verlies ze niet’. Bart Moeyaert leest voor uit 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' waarin we kennis maken met Bianca, een meisje dat zich staande probeert te houden in een ‘complex’ gezin.  

Budgetkoken / 15.00 tot 16u in de showkeuken
In een workshop 'Budgetkoken' wordt aandacht gevestigd op de gezinsportemonnee. Tussendoor worden brieven van Dikke Freddy voorgelezen. Het schetst ons een beeld van hoe gezinnen die het niet zo breed hebben in het leven staan.

Korting voor leden van de Gezinsbond

Leden van de Gezinsbond krijgen gedurende de ganse duur van de Boekenbeurs 10% korting op hun toegangsticket. Vouchers en meer info zijn te verkrijgen via www.gezinsbond.be/boekenbeurs.

Praktische informatie

  • Zaterdag 3 november 2018
  • Van 10u45 tot 16u45
  • Boek-O-Drôme, Boekenbeurs Antwerpen
  • Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
  • Meer informatie: www.gezinsbond/boekenbeurs

Kurt Jacobs

PR coördinator, Gezinsbond

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be