De Warmste Week: Gezinsbond zamelt 16.926,13 euro in voor Brood(doos)nodig

Brood(doos)nodig strijdt tegen lege brooddozen en Gezinsbond steunt hen graag. 'Een kind heeft veel energie nodig om elke dag te kunnen leren en groeien. Dus een gevulde brooddoos voor elk kind is echt cruciaal', zegt Jeroen Sleurs, algemeen directeur van de Gezinsbond. Met heel wat leuke acties zamelt Gezinsbond maar liefst 16.926,13 euro in. 'Het is hartverwarmend hoe onze leden, vrijwilligers en medewerkers zich inzetten voor Brood(doos)nodig.'

De Warmste Week staat dit jaar in teken van kansarmoede, want ook in Vlaanderen en Brussel zijn er jammer genoeg veel gezinnen die maar moeilijk rondkomen. Brood(doos)nodig is één van de 270 projecten die De Warmste Week selecteerde.

Warme vrijwilligers en leden

Gisteren bezochten enkele Hasseltse vrijwilligers en medewerkers van de Gezinsbond samen met Brood(doos)nodig het DWW actiedorp. Gezinsbond kondigde al in oktober de samenwerking met Brood(doos)nodig aan. Afdelingen over heel Vlaanderen en Brussel organiseerden tal van leuke acties. Na bijna twee maanden actievoeren, is het fijn om het eindbedrag bekend te maken. Ze zijn dan ook trots op het mooie bedrag van 16.926,13 euro. 'We hadden niet verwacht dat we met z'n allen op zo een mooi eindtotaal gingen komen. Zo zie je maar dat samenwerken loont', zegt Heidi Ketelslegers, educatief medewerker van de Gezinsbond.

Gezinsbond Zutendaal bijvoorbeeld organiseerde afgelopen zaterdag 'Een waar kerstverhaal' ten voordele van (tvv) Brood(doos)nodig. Kinderen konden op een leuke en creatieve manier aan de slag. Al knutselend volgden ze een kindervoorstelling om achteraf samen de kerstboom op te tuigen. En om helemaal in de kerstsfeer te komen, kregen de kinderen ook een cadeautje. Gezinsbond Bolderberg gaf enkele weken geleden een kookdemonstratie. Geld inzamelen voor een goed doel terwijl je lekkers op tafel leert toveren, ideaal toch? Bij de tweedehandsbeurs van Gezinsbond Zonhoven stond een collectebus voor Brood(doos)nodig en ook de andere bondsafdelingen organiseerden leuke acties. Gezinsbond blijft gezinnen verbinden en bijdragen aan een warme samenleving.

Brood(doos)nodig en Gezinsbond op bezoek bij DWW
Brood(doos)nodig en Gezinsbond op bezoek bij DWW

Ook collega's hand in hand tegen kansarmoede

Niet enkel de vrijwilligers maar ook de medewerkers van Gezinsbond staken de handen uit de mouwen. 'Oproepen om te doneren is makkelijk, maar dan doe je zelf toch ook een duit in het zakje', zegt Jeroen Sleurs. De sportievelingen konden zich inschrijven voor de Brusselse Warmathon. Een twintigtal collega's lopen en stappen woensdag 21 december samen tegen kansarmoede. 'Het is fijn dat de acties ook collega's samenbrengen', zegt Jeroen Sleurs. Er was ook een boterhammenactie. Zo lunchten maar liefst veertig collega's samen tvv van Brood(doos)nodig. En wie niet mee kon lunchen, kon zijn lunchwaarde via een QR-code doneren.

Ook via sociale media lanceerde Gezinsbond samen met Lieve Blanquaert een campagne voor Brood(doos)nodig. Zo zorgde onder andere Lieves videoboodschap voor een mooi aantal stortingen. 'En zoals beloofd via Instagram, storten we zelf ook 500 euro extra', laat Gezinsbond weten. In plaats van een geplande give-away op Instagram, kondigde Gezinsbond een extra steun voor Brood(doos)nodig aan. Allemaal solidair met de meest kwetsbare gezinnen in onze samenleving.

Van het totaalbedrag wordt 5.000 euro naar het DWW-Fonds gestort en 11.926,13 euro rechtstreeks naar Brood(doos)nodig.

Brood(doos)nodig en Gezinsbond op bezoek bij DWW

MP4 - 44 Mb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be