Dag van het Gezin 2019: Gezinsbond en Odisee organiseren kopstukkendebat in Gent

Gezinsbond en Odisee vragen op de vooravond van de Internationale Dag van het Gezin aandacht voor het thema gezin in de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei

Op 14 mei, op de vooravond van de Internationale Dag van het Gezin, organiseert Gezinsbond in samenwerking met het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) een kopstukkendebat met vertegenwoordigers van de verschillende Vlaamse partijen. Centraal staat de vraag hoe de politieke partijen een meer kind- en gezinsvriendelijke samenleving willen realiseren. Het debat vindt plaats in De Centrale in Gent en start om 19u30.

Tanja Nuelant, directeur SAW bij Odisee: “Gezinnen en gezinsbeleid krijgen in de meeste verkiezingsprogramma’s geen centrale plaats en krijgen tijdens deze verkiezingsperiode ook weinig aandacht in de media en de stemtesten. We willen daarom tijdens ons kopstukkendebat met de verschillende partijen in gesprek gaan om te horen hoe zij rekening zullen houden met de realiteit van gezinnen en in welke mate deze realiteit hun beleid zal sturen. "

Elke Valgaeren, dienstchef studiedienst bij Gezinsbond, vult aan: "We focussen tijdens het debat op thema's waar gezinnen duidelijk van wakker liggen: de combinatie arbeid en gezin, kinderopvang, kwetsbare gezinnen en de solidariteit tussen gezinnen."

VRT-journalist Chris De Nijs leidt het debat over de voorstellen van de partijen voor een meer kind- en gezinsvriendelijke samenleving. Vlaams stand-upcomedian en presentator Erhan Demirci legt de partijkopstukken meer intieme vragen voor.

Deelnemers aan het kopstukkendebat

  • CD&V: Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris
  • Groen: Evita Willaert, federaal parlementslid
  • N-VA: Matthias Diependaele, fractievoorzitter en lijsttrekker Vlaams Parlement
  • Open VLD: Alexander De Croo, vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking
  • PVDA: Tom De Meester, woordvoerder en lijsttrekker Vlaams Parlement
  • sp.a: Joris Vandenbroucke, fractieleider Vlaams Parlement
  • Vlaams Belang: Barbara Pas, ondervoorzitter

Praktische informatie

Over het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee)

Het Kenniscentrum Gezinswetenschappen maakt deel uit van de onderzoeksgroep Sociaal-Agogisch Werk van hogeschool Odisee en is gelinkt aan de bacheloropleiding Gezinswetenschappen. Docenten en medewerkers van de opleidingen Gezinswetenschappen, Psychosociale Gerontologie en andere opleidingen van Odisee werken samen aan onderzoeksprojecten die de inhouden en methodieken van deze opleidingen versterken. Studenten participeren vaak in het onderzoek. De resultaten stromen door naar concrete vakken.

De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. We volgen het gezinsbeleid op de voet en we stimuleren het debat over gezin, relaties en opvoeding. De website www.kcgezinswetenschappen.be stelt onze projecten in detail voor.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be