'Coronaproof' virtueel paasspel als alternatief voor de vele paasactiviteiten

2.000 gezinnen zullen komend weekend kunnen deelnemen aan een 'coronaproof' paasspel van de Gezinsbond, voor de allerkleinsten is er een paaspakket

De Gezinsbond heeft een alternatief klaar voor de vele paasactiviteiten die de lokale afdelingen de komende dagen normaal gezien organiseren. Jaarlijks nemen 30.000 personen daaraan deel. 2.000 gezinnen met jonge kinderen (lager onderwijs) zullen tegelijkertijd kunnen deelnemen aan een virtueel paasspel. Dat is helemaal ‘coronaproof’ en wordt in de eigen achtertuin gespeeld. Voor de allerkleinsten is er ook een paaspakket: kinderen kunnen zelf postkaartjes inkleuren, knutselen, paaskoekjes maken en papieren paaseieren gaan zoeken. De gezinnen die inschrijven, kunnen er op Pasen en paasmaandag mee aan de slag. Het initiatief is er voor leden en niet-leden van de Gezinsbond.

“Heel wat lokale afdelingen hebben ook dit jaar kosten noch moeite gespaard met het organiseren van allerhande paasactiviteiten voor gezinnen met jonge kinderen. Jaarlijks nemen daar meer dan 30.000 personen aan deel. Door de strenge coronamaatregelen hebben we alle activiteiten moeten schrappen en moesten we iets nieuws bedenken. Om gezinnen in deze moeilijke periode toch nog een ‘paasgevoel’ te geven, bedachten we een digitaal alternatief. Gezinnen met kinderen in het lager onderwijs kunnen deelnemen aan een virtueel paasspel, voor de allerkleinsten is er een paaspakket met postkaartjes, knutsel- en kooktips”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Virtueel paasspel waarbij gezinnen het tegen elkaar kunnen opnemen

Voor oudere kinderen bedacht de Gezinsbond een virtueel paasspel. Das Box, een ontwikkelaar van lockdown-games, is daarvoor verantwoordelijk. Het spel staat helemaal in het teken van Pasen en gezinnen spelen vanuit de eigen achtertuin tegen elkaar. Verspreid over verschillende tijdslots (Pasen en Paasmaandag) kunnen 2.000 gezinnen deelnemen.

“Per spel nemen 15 gezinnen het tegen elkaar op, de opdrachten van het spel zijn zowel actieve, creatieve als denkopdrachten. De denkopdrachten worden meteen door het computerprogramma beoordeeld, de foto-opdrachten worden beoordeeld door de Gezinsbond. Zowel op Pasen als op Paasmaandag kunnen de gezinnen die inschrijven er mee aan de slag”, aldus Kurt Jacobs.

Paaspakket voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten heeft de Gezinsbond een paaspakket ter beschikking. Dat pakket bevat allerlei materiaal waarmee de kleine kinderen zelf aan de slag kunnen gaan om er een echt Paasfeest van te maken. Samen met Gezinssport Vlaanderen - de sportdienst van de Gezinsbond - is ook een actieve Familie Fit Paaschallenge uitgewerkt. Dat bevat actieve en plezante paasopdrachten, gerangschikt volgens leeftijd. Uit alle deelnemers worden bovendien 5 winnaars gekozen die een jeugdboekenpakket van Uitgeverij Eenhoorn winnen.

“Het paaspakket bestaat uit een postkaartje dat de kinderen zelf kunnen inkleuren en waar ze een boodschap kunnen opschrijven. Dat kaartje kunnen ze dan opsturen naar oma en opa of tijdens een wandeling zelf in de brievenbus gaan steken. Kinderen kunnen met het paaspakket ook knutselen (bubbelslangen blazen, eitjes uitblazen, een happer plooien), het pakket bevat ook een recept om paaskoekjes te maken en om papieren paaseieren te rapen. De paaschallenge van Familie Fit maakt het paaspakket helemaal compleet”, zegt Kurt Jacobs.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be