"Corona-ouderschapsverlof moet zeker verlengd worden"

Gezinsbond vindt een verlenging van het corona-ouderschapsverlof tot na de zomervakantie echt nodig en vraagt nu snel duidelijkheid

Morgen bespreekt de superkern het zogenaamde relanceplan, met daarin ook de verlenging van het corona-ouderschapsverlof. Volgens de Gezinsbond is de verlenging van het corona-ouderschapsverlof echt nodig, want gezinnen hebben al veel extra verlof opgenomen omdat thuiswerk niet te combineren was met de zorg voor de kinderen. "Het is tijd om daar een beslissing over te nemen zodat ook het corona-ouderschapsverlof kan meegenomen worden in de zomerpuzzel van gezinnen", zegt de Gezinsbond.

"Uit een bevraging die we samen met Bpact en Indiville organiseerden blijkt dat veel gezinnen met vooral jonge kinderen of kinderen met zorgnoden al extra verlof opgenomen hebben omdat thuiswerk niet te combineren was met de zorg voor de kinderen. Tussen 1 mei en 30 juni is het corona-ouderschapsverlof een deeltijdse oplossing voor wie er gebruik van kan maken. Een verlenging van het corona-ouderschapsverlof tot aan het einde van de zomer is nodig omdat de opvangproblemen voor gezinnen nog niet opgelost zijn. Er zullen door de coronamaatregelen immers minder plaatsen voor vakantieopvang zijn dan gewoonlijk. Ouders met een baby en peuter moeten dan weer de sluting van de crèche of het kinderdagverblijf zien te overbruggen. Minister Muylle heeft alvast voorzien dat een verlenging van de maatregel eenvoudig is. Het is tijd om daar een beslissing over te nemen zodat ook het corona-ouderschapsverlof kan meegenomen worden in de zomerpuzzel van gezinnen", zegt Elke Valgaeren van de Gezinsbond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be