Buggywandeling Gezinsbond in Mechelen op Dag van het Gezin een succes

Gezinnen rolden samen naar buiten tijdens de buggywandeling van de Gezinsbond. Ivo Mechels, voorzitter van de Gezinsbond, en Gabriella De Francesco, schepen voor gezin van stad Mechelen, zijn tevreden over de opkomst.

Vandaag woensdag 15 mei vieren we de dertigste Internationale Dag van het Gezin. Een belangrijke dag voor de Gezinsbond. 'Daarom doen we vandaag waar we goed in zijn: gezinnen met elkaar verbinden en een stem geven in het beleid', vertelt voorzitter Ivo Mechels. De gezinsorganisatie bracht zo veel mogelijk ouders en buggy's samen voor een buggywandeling door 'Mechelen Kinderstad'. Daarnaast vraagt de Gezinsbond met die wandeling aandacht voor de nood aan een veilige en toegankelijke openbare ruimte.

Ivo Mechels en Gabriella De Francesco zijn tevreden over het verloop van de buggywandeling. Het slechtere weer hield gezinnen niet tegen om in Mechelen Kinderstad mee op ontdekking te gaan. Goed, want uiteindelijk kwam de zon er toch nog door.

'Ondanks de eerdere regen was het voor ons een mooie, zonnige woensdag. Gezelligheid en verbinding stonden voorop tijdens onze eerste Mechelse buggywandeling. Fijn dat we op deze manier gezinnen ook een stem kunnen geven in het beleid door de nood aan een veilige en toegankelijke openbare ruimte – kindlinten - onder de aandacht te brengen. Stad Mechelen zet hier hard op in, ook op gezinsvriendelijke voorzieningen. Daarom leek het ons de ideale plaats voor onze eerste grote buggywandeling', vertelt voorzitter Ivo Mechels.

'In Mechelen houden we rekening met de noden en behoeften van alle gezinnen en we houden rekening met de aanwijzingen die we van hen doorkrijgen. Zo maakten we 50 openbare toiletten kindvriendelijk, met dubbele brillen voor kleuters. Horeca kregen verzorgingskussens, ouders kunnen dit gebruiken om hun kinderen te verschonen. En de stad biedt rustige, discrete plekken aan voor ouders om borstvoeding te geven. We blijven investeren in de publieke ruimte om van Mechelen een gezinsvriendelijke plaats te maken', vertelt schepen voor gezin Gabriella De Francesco.

Kindlinten overal

Als je de openbare ruimte wil inzetten om (jonge) ouders met elkaar te verbinden moet die vlot en veilig toegankelijk zijn. Daarom pleit de Gezinsbond ervoor om meer kindlinten in te voeren. Wat is een kindlint? Een kindlint kan woonwijken, vrijetijdslocaties en scholen, of zelfs personen, met elkaar verbinden. Zodat een kind (of bijvoorbeeld een oudere of iemand met een functiebeperking) er zelfstandig verplaatsingen kan doen, zonder in een gevaarlijke verkeerssituatie terecht te komen. Dat kan zelfs met wegmarkeringen zodat het makkelijk vindbaar is. Kruisingen met gemotoriseerd verkeer worden vermeden waar het kan, en anders zo veilig mogelijk opgezet. 'Naast veiligheid biedt een kindlint ook mogelijkheden tot ontmoeting, verbinding en speelruimte op de route zelf. Dat tonen we graag tijdens onze buggywandeling. Zo rolt iedereen, of het nu met de (loop)fiets of buggy is, makkelijk naar buiten', besluit Mechels.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be