Brieven aan Jonge ouders niet meer automatisch in de bus: Gezinsbond werkt aan nieuwe samenwerking met Rijksregister

Reactie Gezinsbond op het advies van de VVSG aan alle Vlaamse gemeenten om geen adresgegevens van jonge ouders meer door te sturen

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) heeft alle Vlaamse gemeenten aangeraden om voortaan geen adresgegevens van jonge ouders meer door te sturen naar de Gezinsbond. De vraag van de Gezinsbond zou aan het Rijksregister gesteld moeten worden. De Gezinsbond heeft ondertussen kennisgenomen van het advies van de VVSG en zit erg verveeld met de situatie: "We hebben het dossier ook goed onderzocht en we doen niets waar we eerder geen toestemming voor gekregen hebben. Maar we willen onze manier van werken uiteraard aanpassen aan de nieuwe wetgeving. Een gegevensoverdracht via het Rijksregister is nog niet in orde en dat neemt wel wat tijd in beslag. Jonge ouders die de tijdschriften niet in de brievenbus vinden, kunnen de nummers in tussentijd aanvragen via de website van de Gezinsbond", aldus de Gezinsbond.

VVSG: gegevens opvragen via rijksregister ipv bij de gemeenten

De vraag van de Gezinsbond zou een bovenlokaal belang dienen en daarom moet de Gezinsbond haar vraag richten aan het Rijksregister in plaats van aan de individuele gemeenten. Dit zou voor alle partijen voordelen bieden: enerzijds dienen de gemeenten en de Gezinsbond niet allemaal afzonderlijk protocollen op te stellen, anderzijds gebeurt de gegevensoverdracht in die situatie op een veilige en eenvormige manier. Het Rijksregister zou het standpunt van de VVSG bevestigen en heeft dat op deze manier al geruime tijd aan de Gezinsbond gecommuniceerd. De VVSG raadt de Gezinsbond dan ook aan om een dossier in te dienen bij het Rijksregister.

Gezinsbond: "Vervelende situatie, we willen onze manier van werken uiteraard aanpassen aan wetgeving"

De Gezinsbond heeft ondertussen kennis genomen van het advies van de VVSG: "Een erg vervelende situatie", zegt Anneke Blanckaert van de Gezinsbond. "We maken deze tijdschriften sinds 1979, op uitdrukkelijke vraag van de toenmalige minister van Gezin, en we doen dit ook op eigen kosten, zonder subsidies. We hebben het dossier ook zelf goed onderzocht en we zijn ervan overtuigd dat we met de juiste intenties de gegevens opvragen en dus niks doen waar we eerder geen toestemming voor gekregen hebben. Een recente enquête wees trouwens uit dat de tijdschriften erg geapprecieerd worden. Uiteraard willen we onze manier van werken aanpassen aan de nieuwe wetgeving. Een gegevensoverdracht via het Rijksregister is nog niet in orde en dat neemt wel wat tijd in beslag. Jonge ouders die de tijdschriften niet in de brievenbus vinden, kunnen de nummers in tussentijd aanvragen via de website van de Gezinsbond", aldus Anneke Blanckaert.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be