'Brieven aan Jonge Ouders' gaat nu ook digitaal

De Gezinsbond lanceert 'Nieuwsbrieven aan Jonge Ouders’. Die krijgen ouders gedurende 18 maanden in hun mailbox telkens op de dag dat hun kind een maandje ouder wordt

‘Brieven aan Jonge Ouders’, het tijdschrift van de Gezinsbond met tips, verhalen en weetjes over ouderschap en opvoeden, verwelkomt een nieuwe telg in de familie: 'NieuwsBrieven aan Jonge Ouders'. Net als het magazine groeien de nieuwsbrieven mee met het kind. Nadat ouders zich hebben ingeschreven, waait er elke maand een nieuwsbrief in hun mailbox, exact op de dag dat hun baby of peuter weer een maandje ouder wordt. Zo krijgen ouders een extra portie lectuur en interessante informatie waar ze op dat moment echt iets aan hebben. En dat vanaf de eerste maand na de geboorte tot het kindje achttien maanden is.

De Gezinsbond startte in 1979 - in het 'Jaar van het Kind' en op vraag van de toenmalige Minister van het Gezin - met de aanmaak en verspreiding van de Brieven aan Jonge Ouders. Nu, meer dan 2 generaties later komt er ook een digitale versie.

Nog dichter bij jonge ouders

Met de nieuwsbrieven wil de Gezinsbond nog beter aansluiten op het leven van jonge ouders, die steeds meer via digitale kanalen informatie opzoeken en raadplegen. In dat kader lanceerde de Gezinsbond ook al het contentplatform www.goedgezind.be, dat heeft nu al een bereik van meer dan 100.000 bezoekers per maand. Dat toont duidelijk aan dat er vraag is naar objectieve, betrouwbare en niet commercieel beïnvloedde informatie, aldus de Gezinsbond.

"De nieuwsbrieven zijn een logische, volgende stap om gerichte informatie op maat van de leeftijd van de baby te verschaffen aan jonge ouders. Want ouderschap is en blijft een zoekproces, ook bij een tweede of derde kindje leer je nog elke dag bij. Hun reis wordt boeiend, maar bij momenten best wel ingrijpend. Ook met onze digitale nieuwsbrieven willen we ouders vanaf de zijlijn aanmoedigen, ondersteunen en vooral geruststellen dat ze er niet alleen voor staan”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

- einde persbericht -

Over '(Nieuws)Brieven aan Jonge Ouders'

De Gezinsbond startte in 1979 - in het 'Jaar van het Kind' en op vraag van de toenmalige Minister van het Gezin - met de aanmaak en verspreiding van de Brieven aan Jonge Ouders. Het tijdschrift staat boordevol herkenbare verhalen, nuttige tips rond opvoeding en boeiende weetjes over baby's. De boekjes volgen het kindje op de voet: van een wolk van een baby tot een koddige kleuter. Of het nu het eerste kindje is, of het tweede, derde, vierde... of als het kindje is geadopteerd: iedereen kan de gratis reeks aanvragen.

Vanaf 1 maart 2021 kunnen jonge ouders zich ook abonneren op 'Nieuwsbrieven aan Jonge Ouders', zo krijgen ze elke maand op de dag dat het kind een maandje ouder wordt een nieuwsbrief in hun mailbox.

'(Nieuws)Brieven aan Jonge Ouders' aanvragen via www.goedgezind.be/geboorte-melden

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be