Bewegen voor je deur met de #STOEPKRIJTCHALLENGE

Gezinssport Vlaanderen en AFYA, de sport- en jeugddienst van de Gezinsbond, starten de paaspauze met een kleurrijke buitenactie. Kinderen én volwassenen worden uitgedaagd via de #STOEPKRIJTCHALLENGE. Teken een leuke opdracht voor je deur en breng jezelf en je buren met een glimlach in beweging. Een klassiek hinkelspel of een rivier met krokodillen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Gezinssport Vlaanderen en AFYA bieden hiermee een veilig en leuk alternatief op een paasvakantie vol geannuleerde activiteiten.

Wout Stevens, Coördinator bij Gezinssport Vlaanderen: “Gezien de omstandigheden besliste Gezinssport Vlaanderen reeds enige tijd geleden om al haar wintersportactiviteiten tijdens de kerst-, krokus- en paasperiode te annuleren. Ook bij AFYA laten de huidige coronamaatregelen het niet toe om de geplande jeugdkampen tijdens de paasvakantie te kunnen laten doorgaan. Samen met AFYA sloegen we de handen in elkaar om een stoepkrijtactie op touw te zetten zodat kinderen én volwassenen creatief aan de slag kunnen gaan tijdens de verlengde paasvakantie.”

“De komende weken zijn voor vele gezinnen opnieuw een uitdaging. Thuiswerken en intussen de kinderen entertainen zonder sociaal contact, het valt niet mee. Om verveling alvast geen kans te geven hebben we een leuke actie bedacht waarmee kinderen op een veilige manier naar buiten kunnen, dichtbij huis blijven en dus op een laagdrempelige wijze deel kunnen nemen aan de challenge. Zeker met het mooie weer in aantocht, verwachten we veel gezinnen blij te kunnen maken met onze ‘Stoepkrijtchallenge” en zien de straten er bovendien extra vrolijk uit”, vertelt Ymke Vandoorne, Coördinator AFYA. “Maar uiteraard kunnen ook volwassenen hun creativiteit de vrije loop laten gaan.”

Een beetje kleur in moeilijke tijden
De veerkracht van de mensen wordt in deze tijden behoorlijk op de proef gesteld. Met stoepkrijt in alle kleuren van de regenboog kan men aan de slag gaan om een vrolijke tekening of motiverende tekst achter te laten op hun stoep. Beweging met een vrolijke noot geeft misschien wel dat tikkeltje extra energie om de laatste recht lijn in te gaan. Niet alleen voor jezelf maar voor de hele buurt.

Bovendien maakt men kans om een van de leuke outdoorspelen te winnen. Meedoen kan door een foto of filmpje van jouw creatie op sociale media te posten met #STOEPKRIJTCHALLENGE en @gezinssportvlaanderen (of via gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be

Geen inspiratie? Op www.familiefit.be vind je talrijke ideeën om je met stoepkrijt uit te leven.

-  Einde persbericht -

Meer informatie

Website: www.familiefit.be
Beelden: https://we.tl/t-KupGXdS27m
Filmpjes: https://we.tl/t-Lytp8NmIal
https://www.youtube.com/watch?v=Nh9DaydSDDw
https://www.youtube.com/watch?v=uDfXPCnU6Po


Perscontact
Wout Stevens (Coördinator Gezinssport Vlaanderen)
0499 97 08 47
wout.stevens@gezinsbond.be

 

Over Gezinssport Vlaanderen
Gezinssport Vlaanderen is sinds 1976 een erkende en gesubsidieerde multisportfederatie. Als sportdienst van de Gezinsbond is Gezinssport Vlaanderen actief op het vlak van clubwerking, actieve vakanties en nationale sportdagen. Ons doel is gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. De sportbeoefenaars beogen een aangename en gezonde vrijetijdsbesteding in een sociale omgeving. Gekende en minder gekende sporten moeten kunnen beoefend worden op recreatief niveau. Vandaag is Gezinssport Vlaanderen uitgegroeid tot één van de grootste multisportfederaties in Vlaanderen, die bovendien erkend is door Sport Vlaanderen.

 

Over AFYA
Vanuit de vzw Gezinsbond werd de nood en het belang aangevoeld van een laagdrempelig bewegingsaanbod voor kinderen en jongeren. Hieruit groeide AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond. De werking van AFYA vzw is erop gericht om kinderen en jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid ontmoetingskansen te bieden. Zo combineren we actieve vrijetijdsbesteding met positieve sociale ervaringen. Met een recreatief en interactief aanbod van actieve vrijetijdsbesteding en vorming laten we kinderen en jongeren op een gezonde manier bewegen. We hebben hierbij een sterke maatschappelijke betrokkenheid, iedereen is welkom bij AFYA. Onze activiteiten steunen op drie pijlers: participatie, ontmoeting en begeleiding.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be